Tulle & Inger vil så gerne være Keld & Hilda

Lige meget, hvor meget, Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl påstår, at de er mere "ægte danskere" end os andre, så er virkeligheden jo, at de er meget langt fra den virkelighed, de påstår at holde så uendeligt meget af.

Åh, hvor er det dog patetisk at følge Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahls selvoptagede klyngen sig til den fineste københavnske salon, der findes – nemlig Christiansborg.

Mens de uafladeligt taler henført om ’Jylland’, om ’Hadsund’, om ’Thyregod’, om ’den jyske højderyg’ og al den slags ævl, så er virkeligheden jo, at vi har at gøre med to danskere, som i et kvart århundrede har levet som grevinden og greven i den øverste kaste af Danmark.

Lige meget, hvor meget, de påstår, at de er mere ’ægte danskere’ end os andre, og lige meget, hvor meget de hævder, de forstår ’den lille mand’, ja, så er virkeligheden jo, at de er så langt fra den virkelighed, de udbasunerer, de holder så uendeligt meget af:

Inger & Tulle er højtlønnede toppolitikere, som er blevet båret på skjolde af deres partifæller, og mens, de har talt om ’frikadeller’ og ’flæskesteg’ i ét væk, har de selv, iført designertøj, turneret rundt til tafler hos Dansk Industri, Hoffet, Håndværksrådet, Novo Nordisk og al den slags.

Og i denne uge afslørede de endda sig selv som usædvanligt dårlige kammerater over for dem, som ellers har hjulpet dem, understøttet dem, holdt deres paraply, så de ikke blev våde i regnen. Inger & Tulle nød det, mens de var på toppen. Nu er de ligeglade:

Tulle, der ellers aldrig plejer at forsømme en lejlighed til at udnytte fodboldklubben Liverpools rørende slogan ’You Will Never Walk Alone’, lod på valgaftenen sit (indtil videre) parti sejle deres egen sø. Han udeblev fra Christiansborg. De nederlag skulle han ikke nyde noget af. På den måde satte han sig selv over det Dansk Folkeparti, han indtil for et øjeblik siden var formand for.

Inger, som netop har modtaget ’folkets’ hyldest, da hun holdt ’frihedsfest’ på et gods i Nordjylland, fordi hun har færdiggjort sin frihedsberøvelse efter at være dømt på røv og albuer i Rigsretten, valsede omvendt ind i de hellige haller. I Folketinget hånede hun reelt sit gamle parti, Venstre, men i virkeligheden også Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Inger & Tulle, hvis storhedstid var 2000’erne og 2010’erne, har i EU-valgkampen sammen ført fælles turné, som om de var Keld & Hilda. Engang rock n’ roll, i dag popmusik til halballerne. Alle kan mærke, at de så gerne vil have en tur mere i forreste række.

Opportunister og populister, som de er, skifter de synspunkter hele tiden. For et halvt år siden var Inger vild med EU. Nu er hun vel nærmest imod? Tulle vakler som altid. Sommetider ønsker han, at Danmark skal helt ud af EU. Andre gange skal vi blive. Et skridt frem og to tilbage; til der, hvor vi var lige før.

Men bliver det så til noget? Kommer de med et parti? Har de en trumf i ærmet?

Indtil videre er det mest snak:

Inger koketterer med, at hun ’ikke er færdig med politik’; hun skal nok ’melde noget ud, inden bladene falder af træerne.' Tulle meddeler, at han ønsker ’alt det bedste for Dansk Folkeparti’, men at det ikke er nogen hemmelighed, at ’nogen prøver at presse ham ud.’

Hvis nu de rent faktisk vil profitere af den popularitet, de i hvert fald havde engang – Tulle fik flest stemmer af alle ved valget i 2015 (57.371); Inger fik fjerdeflest i 2019 (28.420) – så skal de i øvrigt til at skynde sig. Det tager måneder at komme på stemmesedlen.

Og hvad mon partiet så skal hedde, hvis det kommer: Mit bud:

”Danskerne først!”

Forrige artikel Søren Hove: Pensionskommissionens anbefalinger vil koste statskassen dyrt Søren Hove: Pensionskommissionens anbefalinger vil koste statskassen dyrt Næste artikel Staten ejer ikke dine organer – hvordan kan et liberalt parti være i tvivl om det? Staten ejer ikke dine organer – hvordan kan et liberalt parti være i tvivl om det?