Tidligere statsminister udnævnt til formand for EM for unge faglærte

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen er blevet udpeget som formand for europamesterskabet for unge faglærte, EuroSkills 2025, der skal afholdes i Herning.

Poul Nyrup Rasmussen (S) skal stå i spidsen for arbejdet med at arrangere europamesterskabet for unge faglærte i Danmark, EuroSkills 2025.

Det skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Den tidligere socialdemokratiske statsminister er udpeget som bestyrelsesformand af Børne- og Undervisningsministeriet og skal lede det nyoprettede selskab EuroSkills 2025 I/S, der skal stå for det officielle europæiske mesterskab for unge faglærte under 25 år.

"Det er et kæmpe event, vi skal afholde i Herning i 2025, og forberedelserne starter allerede nu. Derudover skal vi selvfølgelig bruge europamesterskaberne og alle de andre Skills-aktiviteter til at sætte endnu mere fokus på de gode muligheder en faglært karriere tilbyder de unge”, udtaler Poul Nyrup Rasmussen i pressemeddelelsen.

EuroSkills 2025 vil samle op mod 700 unge talenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 45 fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere i Herning, hvor mesterskabet afholdes.

”Vi glæder os til at arbejde sammen om at samle alle aktører inden for erhvervsuddannelser i Danmark – og til at udvikle det bedste europamesterskab nogensinde i 2025," lyder det fra formand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

SkillsDenmark, der repræsenterer Danmark i WorldSkills, har sammen med regeringen, Herning Kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation ansøgt om værtskabet.

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år afholdt DM i Skills, der er danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelserne.

Forrige artikel Folkebevægelsen mod EU forsøger igen at stille op til EP-valget Folkebevægelsen mod EU forsøger igen at stille op til EP-valget Næste artikel Aalborg Stift vælger ny biskop