Thulesen Dahl vil presse Løkke til at lukke grænsen

ASYL: Dansk Folkeparti fremsætter et beslutningsforslag, der skal pålægge regeringen at lukke den danske grænse helt.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil inden påske fremsætte et beslutningsforslag, der pålægger regeringen hurtigst muligt at lukke den danske grænse.

Det skriver Berlingske.

Konkret drejer forslaget sig om at lukke grænsen for asylansøgere, der har været i et sikkert land forinden.

Det skal ske ved, at politiet og myndighedspersoner hastebehandler asylansøgningerne ved grænsen og vurderer, om ansøgerne kommer rejsende fra et sikkert land Hvis det er tilfældet, skal de afvises og sendes tilbage igen til det sikre land, de kom fra.

Beslutningsforslaget kommer på trods af, at antallet af asylansøgere den seneste tid har været på et lavt niveau. Samtidig forhandler EU netop nu med Tyrkiet om at stoppe flygtningestrømmen.

Men det beroliger ikke Kristian Thulesen Dahl. Han peger på, at der eksempelvis alene i Tyskland er 400.000 flygtninge, der endnu ikke er registreret.

”Vi kunne godt sætte os ned og afvente situationen, men der er brug for handling. Vi er utålmodige og mener, at vi skal have det her system på plads, før foråret kommer. Det er en nødvendig stramning og et udtryk for rettidig omhu,” siger han til Berlingske.

Venstre erklærer sig i enige i idéen om at afvise asylansøgerne ved grænsen, men partiet afslår, at det skal ske efter Dansk Folkepartis forslåede model.

"Vi synes, at det er en god idé, at afvise folk ved grænsen, men det skal ske i samarbejde med landene omkring os," siger Marcus Knuth, Venstres udlændingeordfører, til Ritzau ifølge Politiko.

Han tilføjer: "Ellers vil det kræve, at vi mere eller mindre melder os ud af Dublin-aftalen. Og hvis vi gør det, har vi ikke mulighed for at sende de mange mennesker, der er registreret i andre EU-lande, tilbage. Så risikerer vi simpelthen at blive asylmagnet."

Både Liberal Alliance og Konservative bakker op om Dansk Folkepartis forslag.

Forrige artikel Måling: Vælgerne dumper Kristian Jensen som Løkkes efterfølger Måling: Vælgerne dumper Kristian Jensen som Løkkes efterfølger Næste artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med?