Thulesen Dahl: SF er vores skræmmebillede

INTERVIEW: Dansk Folkeparti skal ikke i regering efter et valg, mener Kristian Thulesen Dahl. Sporene fra SF skræmmer. I stedet har partilederen blikket rettet mod de næste 30-40 år.

Pia Kjærsgaard har flere gange erklæret, at Dansk Folkeparti er klar til at gå i regering. Men partiets nye formand, Kristian Thulesen Dahl, regner ikke med, at DF skal i regering efter næste valg.

”Mit bedste bud er, at det skal vi ikke. Jeg er meget fokuseret på, at Dansk Folkeparti skal være en magtfaktor på lang sigt. Vi skal blive et parti, som man er nødt til at inddrage, når de store politiske linjer trækkes. Derfor handler det ikke for mig om, hvor meget indflydelse vi får i næste valgperiode, men om hvor vi placerer os, så man i de næste 20-30-40 år ikke kan se bort fra os,” siger han i et interview i det nye digitale månedsmagasin Altinget | Politik, som udkommer torsdag.

Kristian Thulesen Dahl peger på, at ministertaburetter ikke nødvendigvis giver maksimal indflydelse.

”At gå i regering bliver tit overvurderet. Jeg har jo siddet ti år i en nøglerolle under VK-regeringen, og jeg tror ikke, at vi havde haft større indflydelse, hvis vi havde været med i regeringen. Måske tværtimod.”

Partilederen peger på, at det tværtimod kan have store omkostninger for et partis profil at gå i regering. Det mener han, at SF's aktuelle krise er et lysende eksempel på.

”SF er vores store skræmmebillede. Da det gik bedst, havde de opbakning fra 20 procent. Nu ligger de på 3-4 procent i målingerne. Vi skal ikke være et yoyo-parti, som har stor indflydelse i en kort periode, men derefter ikke har nogen. Vi skal være et parti, man kan regne med.”

I interviewet med månedsmagasinet Altinget | Politik fortæller Thulesen Dahl om sit syn på Socialdemokraternes krise, DF's vælgerfremgang, sin økonomiske politik og den oversete udlændingedebat. 


Månedsmagasinet Altinget | Politik udkommer torsdag og koster 32 kroner. Magasinet kan bestilles her.


 

,

Forrige artikel Johanne Schmidt: Corydon er en ung Claus Hjort Johanne Schmidt: Corydon er en ung Claus Hjort Næste artikel Vilhelmsen: Jeg står ved kompromiserne Vilhelmsen: Jeg står ved kompromiserne