Thulesen Dahl: Jeg vil tage handsken op

FORMANDSSKIFTE: Kristian Thulesen Dahl udtrykte på dagens pressemøde sin ydmyghed over for opgaven med at løfte arven efter Pia Kjærsgaard. Men han føler sig rede og glæder sig til udfordringen.

Selvom Kristian Thulesen Dahl overtager roret hos Dansk Folkeparti, er det ikke ensbetydende med, at Pia Kjærsgaard vil holde sig i baggrunden.

Tværtimod vil hun som partiets nye værdiordfører i fremtiden fortsat "poppe" op, som partiets kommende formand på dagens pressemøde understregede:

"Pia skal som værdiordfører gå på tværs af alle politiske niveauer og skel - i forhold til at kæmpe den kamp, som du har stået stærkest af alle politikere for - nemlig at kæmpe for de danske værdier," sagde Kristian Thulesen Dahl henvendt både til presse og Pia Kjærsgaard.

"Så derfor vil vi se dig poppe op meget ofte fremover."

Samtidig kunne han fortælle, at partiet indsætter den afgående partiformand Pia Kjærsgaard i Folketingets Præsidium, hvor hun til oktober afløser Søren Espersen.

Tager handsken op
På pressemødet roste Kristian Thulesen Dahl sin formand og tilkendegav sin ydmyghed over for den post, han overtager:

"Jeg er meget ydmyg over for opgaven i den forstand, at det er en kæmpe opgave, at tage over efter Pia, som har været en ener i dansk politik, som har fyldt meget på formandsposten og som har gjort meget for Dansk Folkeparti og for Danmark, sagde Kristian Thulesen Dahl på pressemødet og fortsatte:

"Men jeg vil tage handsken op. Jeg har været klar over i en rum tid, at det kunne komme hertil. Jeg har prøvet at forberede mig og jeg glæder mig faktisk også til opgaven, hvis medlemmerne på årsmødet giver mig dette ansvar."

Linjen er uanfægtet
Afslutningsvist pointerede Kristian Thulesen Dahl, at den politiske linje i Dansk Folkeparti vil være fuldstændig uanfægtet:

"Vi er indbegrebet af det, vi siger. Vi mener det, vi siger. Det har vi gjort hele vejen igennem. Og det vil vi også mene, selvom vi rokerer rundt på posterne. Pia og jeg er selvfølgelig to forskellige personligheder, vi gør tingene forskelligt, men når det kommer til de politiske synspunkter, er der ikke noget at komme efter - så har vi kørt tæt parløb alle årene."

Dansk Folkepartis nye formand vælges formelt på partiets årsmøde i september.

Forrige artikel Boguddrag: Tronskiftet i DF Boguddrag: Tronskiftet i DF Næste artikel Kodeks skal forhindre kup ved kommunalvalg Kodeks skal forhindre kup ved kommunalvalg