Thorning var ikke blevet statsminister uden Sass

FARVEL: Det brutale farvel til politisk ordfører Henrik Sass Larsen gør ondt langt ind i Socialdemokraternes top. Thorning var ikke blevet regeringschef uden opbakning fra Sass, vurderer Altinget.dks Erik Holstein.

Dagens overraskende farvel til Henrik Sass Larsen som ministeremne og toppolitiker er en alvorlig bet for Socialdemokraterne få timer og dage, før partiet igen sætter sig for bordenden i Statsministeriet.  

"Han har givetvis flere fjender end venner i det politiske miljø, men hans betydning for Helle Thorning-Schmidt kan ganske enkelt ikke overvurderes.

Uden ham var hun næppe blevet formand, og uden ham havde der næppe været et tilstrækkeligt stærkt alternativ til VKO. Uden Henrik Sass Larsen havde landets næste statsminister efter alt at dømme ikke heddet Helle Thorning-Schmidt," skriver Altinget.dks kommentator Erik Holstein i et aktuelt portræt af Henrik Sass Larsen i anledning af de dramatiske begivenheder, hvor Politiets Efterretningstjeneste har anbefalet, at Sass ikke bliver minister "af sikkerhedshensyn".

"Med den manglende sikkerhedsgodkendelse af den mand, der stod til at blive landets finansminister, er der sat et foreløbigt punktum for en politisk karriere, der helt fra starten har været præget af kamp. For hvis der er noget, Henrik Sass Larsen ikke er, så er det konfliktsky.

Med en opvækst i Taastrupgaard og en voldelig stedfar mødte Sass en noget anden virkelighed end f.eks. Svend Aukens privilegerede overklassemiljø, hvor tilgangen til politik blev en teoretisk øvelse," hedder det i portrættet, der kan læses i sin helhed på Altinget | Christiansborg (kræver abonnement.)

Forrige artikel Sass redegør for sin situation på Facebook Sass redegør for sin situation på Facebook Næste artikel Det mener aviserne om Sass-sagen Det mener aviserne om Sass-sagen