Thorning og Kjærsgaard i clinch om skattepolitik

ORDKRIG: Helle Thorning-Schmidt kalder DF for elitens parti, Pia Kjærsgaard afviser og kalder i stedet Thorning 'overspændt og frustreret'.

"Dansk Folkeparti er elitens og de allerrigestes parti." 

Det proklamerede Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i en tale ved forbundet Dansk Metals kongres.

I talen beskylder hun DF for at føre skattepolitik til fordel for direktørerne.

DF's formand, Pia Kjærsgaard, afviser katagorisk Thornings udtalelse og kalder som svar på tiltale Socialdemokraternes formand "overspændt og frustreret":

"Jeg synes, hun virker overspændt og frustreret, og det er da synd for Helle Thorning, men det er da sådan set ikke mit problem. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at Helle Thorning blev valgt på at være højrefløjssocialdemokrat, der ville forringe efterlønnen," siger Pia Kjærsgaard ifølge bt.dk.

Thorning: DF går de riges ærinde
Socialdemokraternes formand angreb i sin tale Dansk Folkeparti for at have haft "mere end travlt med at sikre bankdirektørernes millionlønninger og sikre de absolut rigeste de største skattelettelser, der er givet i Danmark":

"Hver gang Dansk Folkeparti får valget mellem at trække Danmark i en retning med større fællesskab eller at skabe større ulighed, vælger Pia Kjærsgaard det sidste," sagde Helle Thorning-Schmidt i talen.

Kjærsgaard: S ville gøre det samme
Men Socialdemokraterne havde gjort det samme, mener Pia Kjærsgaard:

"Jeg er stadig fuldstændig overbevist om, at hvis Socialdemokraterne var blevet ved med at sidde ved bordet, så havde de gjort nøjagtigt det samme, som Dansk Folkeparti har gjort.

Altså også sørget for, at mellemindkomsterne fik et løft, at bundskatten blev hævet, at der var god kompensation i forhold til de vanskeligt stillede, at pensionstillægget blev hævet," siger hun ifølge bt.dk.

DF vil søge indflydelse på udlændingeområdet
Dansk Folkeparti vil stemme imod Socialdemokraternes og SF's skatteudspil, men stadig søge indflydelse på andre områder, hvis de to partier skulle danne regering efter et valg.

"Skulle det komme, så vil vi søge indflydelse, men det bliver primært på udlændingepolitikken, hvor vi ikke tror S og SF over en dørtærskel," siger Pia Kjærsgaard.

Forrige artikel Politisk kritik af Politikens beslutning Næste artikel Tvivl om V's holdning til Kirkeasyl