Stanford-forsker får årets Kraka-pris

Mathias Wullum Nielsen, der er postdoc fellow på Stanford University, er dette årets modtager af Kraka-prisen.

Kraka-prisen 2017 går til Mathias Wullum Nielsen. Han får den for sin forskning med kønsbias i den akademiske verden. 

Det oplyser Kvinfo i en pressemeddelelse. 

Det er nærmere bestemt Mathias Wullum Nielsens ph.d.-afhandling med titlen ”New and Persistent Gender Equality Challenges in Academia”, der har gjort ham til modtager af prisen. I afhandlingen afdækker han en lang række årsager til, at kvinders repræsentation i de øverste lag i den akademiske verden er så svag. 

Kraka-prisen uddeles én gang årligt og har til formål at fremme dansk kønsforskning. Prisen gives til et nyskabende og aktuelt værk, der bidrager til udvikling og/eller formidling af dansk kønsforskning.

Mathias Wullum Nielsen er i dag ansat som postdoc fellow på Stanford University. Her forsker han i, hvilke virkninger kvinders voksende deltagelse i den medicinske akademiske verden har på valg af emner og produktion af viden inden for biomedicinsk forskning. Han har desuden været med i flere projekter, der har til formål at fremme ligestilling og kønsansvarlig forskning.

Han er oprindeligt uddannet fra Aalborg Universitet med en kandidat i sociologi. 

Kraka-prisen uddeles torsdag ved Foreningen for Kønsforsknings årskonference. Udover æren følger et pengelegat med prisen. 

Forrige artikel Ulla Sandbæk genopstiller ikke ved næste folketingsvalg Næste artikel Konservative i Holbæk er klar til valg