Søren Gade kan blive gruppeformand

SKIFTEDAG: Der er ingen ministerpost til stemmeslugeren Søren Gade, men Lars Løkke Rasmussen vil pege på ham som ny formand for Venstres folketingsgruppe.

Mange havde regnet med, at den tidligere forsvarsminister Søren Gade skulle have en ministerpost i Lars Løkke Rasmussens nye regering. Sådan gik det ikke.

I stedet er 52-årige Søren Gade udset til at blive ny gruppeformand i Venstre. Det sagde Lars Løkke Rasmussen søndag formiddag, da han præsenterede sin nye regering på Amalienborg Slotsplads.

”Søren Gade håber og tror jeg kan blive Venstres nye gruppeformand, men det er jo ikke noget, som jeg kan bestemme. Det er et anliggende for Venstres folketingsgruppe,” sagde Løkke.

Kristian Jensen har indtil nu været gruppeformand, men han er udpeget som udenrigsminister i den nye regering.

Søren Gade blev første gang valgt til Folketinget i 1999. Han var forsvarsminister fra 2004, indtil han besluttede at stoppe som minister og forlade politik i 2010. Fra 2012 til 2014 var han adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

I juni sidste år, under formandsopgøret i Venstre, dukkede han igen op på den politiske scene som en mulig afløser for Lars Løkke Rasmussen.

I maj i år meldte Gade sig som folketingskandidat i Aalborg, hvor han ved valget fik et flot valg med 28.916 personlige stemmer. Den eneste Venstre-mand, som fik flere stemmer, var Løkke.

 

Forrige artikel Her er regeringens magtfulde udvalg Her er regeringens magtfulde udvalg Næste artikel Her er regeringsgrundlaget Her er regeringsgrundlaget