Se billederne: Sådan blev Mogens Jensen modtaget i Bangladesh

UDLANDSBESØG: Det var en overvældende modtagelse, handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) fik, da han ankom til Bangladesh, hvor han de seneste par dage har været på besøg for at fremme CSR-tiltag.

Æresporte, masser af små danske flag og skilte med statsministerens ansigt.

Det var det syn, der mødte handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S), da han tidligere på ugen landede i det asiatiske land Bangladesh, blandt andet for at deltage i konference om tekstilindustrien.

Ministeren var glad og beæret over bangladeshernes entusiastiske velkomst.

"Selvfølgelig gør det stort indtryk, når man kommer sejlende ned ad Brahmaputra-deltaet i det sydlige Bangladesh og modtages af hundredvis af glade og sariklædte mennesker. Det gør indtryk at se danske og bangladeshiske flag, æresporte med billeder af mig og et kæmpe skilt midt i rismarken med min politiske chef, statsministeren," siger Mogens Jensen og fortsætter:

"Man skal ikke glemme, at virkeligheden - bag glæden og den farvestrålende modtagelse - er, at de her mennesker har en dybtfølt taknemmelighed for den danske støtte. De lever i et af verdens mest udsatte områder, når vi taler fattigdom og klimaforandringer. Og det er det forhold, der gør størst indtryk, og som er vigtigst for mig."

Klima og fattigdom
Ministeren var i det sydlige Bangladesh for at besøge DANIDA-støttede projekter i et område, som er stærkt udsat som følge af de globale klimaforandringer. Projekterne skal hjælpe med klimatilpasning for at forhindre fattigdom og klimaflygtninge, siger Mogens Jensen.

"Stigende vandstand i landet fører til oversvømmelser, indtrængning af saltvand og tab af landbrugsjord, der igen leder til fattigdom og risiko for millioner af klimaflygtninge. Derfor støtter vi bangladesherne med klimapasning, i dette tilfælde med at hæve vejen så den både beskytter mod oversvømmelser og forbedrer transporten i området. Vejarbejdet udføres af lokale kvinder, der samtidig får indtægt og selvværd."

Mogens Jensen har også benyttet besøget til at mødes med politikere fra både den bangladeshiske regering og opposition.

 

 

 

 

 

,

Forrige artikel Nyt job til Danmarks EU-klæbehjerne Nyt job til Danmarks EU-klæbehjerne Næste artikel Grækere og russere får kold skulder ved EU-topmøde Grækere og russere får kold skulder ved EU-topmøde