Samuelsen til Venstre: Kom ud af busken

LANDSMØDE: Venstre må komme med konstruktive forslag i stedet for at lurepasse, og tonen rettet mod folk på overførselsindkomster er for hård, lyder det blandt andet fra Anders Samuelsen under Liberal Alliances landsmøde lørdag.

Venstre skal komme ud af busken og ikke bare lurepasse på regeringen. I stedet skal det store oppositionsparti være konstruktive og komme med sine egne løsningsforslag.

Det mener formanden for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, der langer hårdt ud efter Venstre.

"Jeg har en direkte opfordring til Venstre. Kom nu på banen, Venstre. Vis, at I er konstruktive. Vis, at I har noget at byde på. Vi kan godt tillade os at stille krav til et parti, som er oppe over 30 procent i meningsmålinger. Jeg har hørt en ledende ordfører fra Venstre sige - det var vist nok Lars Løkke - at det er regeringen, der har serveretten. Sikke noget fis," siger han og fortsætter:

"Den første dag jeg forsøgte at lære at spille fodbold, fik jeg at vide, at jeg skulle jagte bolden og så skyde den i mål. Og det skal man også gøre som opposition. Det er selvfølgelig let nok at stå og kigge på en regering, som gør det mildest talt elendigt. Det kan vi blive enige om alle sammen. Men hvad er alternativet?"

Sådan lød det fra Anders Samuelsen ved årets første politiske landsmøde, som Liberal Alliance lørdag afholder i Tivoli Congress Center, København, hvor hundredevis af partiets medlemmer er samlet for diskutere politik og - ikke mindst - hylde sig selv.

Arbejdsløse mangler håndsrækning
Ifølge Anders Samuelsen har Joachim B. Olsen "ændret tonen i socialpolitikken, så det ikke bare drejer sig om at give folk 500 kroner mere".

Alligevel langer han ud efter tonen rettet mod arbejdsløse.

"Det er beskæmmende, at det hele er endt i en diskussion om ret og pligt. Hvis du ikke har et arbejde, så må du få dig et, lyder det ofte," mener han og fortsætter:

I stedet vil Anders Samuelsen give en "håndsrækning" til alle de mennesker, der befinder sig uden for arbejdsmarkedet på en overførselsindkomst, men som gerne vil yde en indsats.

"Hvor er håndsrækningen til dem i forhold til at skabe en vækstpolitik. Den håndsrækning har vi med en vækstpolitik, som vi har fået gennemregnet af den uafhængige Green-gruppe. Vores plan vil skabe 200.000 nye arbejdspladser. Det er at være konstruktive og imødekommende - og ikke bare slå folk i hovedet. Vi giver folk et håb, om at der også er plads til dem," siger han

Ikke kun VU-formænd kan blive politiker
Desuden mener Anders Samuelsen, at Liberal Alliances folketingsgruppe har vist, at vejen til Folketinget ikke nødvendigvis går gennem et langt liv i politik.

"Der var mange, der mente, at det var et underligt hold, vi stillede - inklusiv Thyra Frank, Mette Bock, Ole Birk, men ikke mindst, at vi kom væltende med en kuglestøder," siger han og fortsætter:

"Historien om Joachim er forhåbentlig også historien om, at det må være slut med at være en påstand og leveregel i dansk politik om, at den eneste måde, man kan gøre sig fortjent til at være politiker i det her land, er at være 25 år og have været formand for VU. Der er mange andre veje ind i dansk politik. Det afgørende er, at man brænder for noget, at man sætter sig ind i stoffet og er velforberedt," siger han og roser Joachim B. Olsen for at være i stand til at rejse debatten om fattigdom.

Mål om 18 mandater
Anders Samuelsen benyttede også talen ved landsmødet som lejlighed til at fejre Liberal Alliances resultat ved folketingsvalget.

»Vi har skrevet danmarkshistorie«, sagde han og mindede om, at partiet for få år siden stod til at få 0,0 procent af stemmerne.

»Til sidst leverede vi et valgresultat, som ingen troede var muligt. Vi bad om 8 mandater, vi fik 9«.

Meldingen gav jubel og klapsalver fra salen. Og næsten ligeså store klapsalver mødte formandens melding om at målet ved næste folketingsvalg er at fordoble mandattallet til 18.

Landsmødet slutter lørdag aften med fest for medlemmerne af Liberal Alliance. 

,

Forrige artikel Nye fremmedsprog får lunken modtagelse Nye fremmedsprog får lunken modtagelse Næste artikel Læs hele Simom Emils landsmøde-tale