Samuelsen: Ingen kan tælle til 90 alene

FORHANDLINGER: Anders Samuelsen mindede i forbindelse med onsdagens regeringsforhandlinger Lars Løkke Rasmussen om, at Venstre og Dansk Folkeparti ikke kan danne flertal alene. Også Konservative minder om, at støttepartiernes opbakning koster.

"Du kan jo se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er."

Sådan lød svaret fra Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, da han i forbindelse med onsdagens regeringsforhandlinger blev spurgt om, hvor langt han vil gå for at få Liberal Alliances prioriteter som topskattelettelser igennem. 

Onsdag eftermiddag tog de fire blå partier nemlig endnu en tur om forhandlingsbordet, og her gjorde Anders Samuelsen det helt klart, at Liberal Alliance vil høres. Partiet vil blandt andet have sænket topskatten og indføre minusvækst i den offentlige sektor, hvilket Dansk Folkeparti ikke er interesseret i.

"Vi har peget på, hvad der er en vigtig prioritering for Liberal Alliance. Det, som vi bidrager med ved forhandlingsbordet, er det, som skal skabe vækst, og det, som skal skabe de indtægter, der gør, at man overhovedet har nogle penge at bruge efterfølgende," sagde Anders Samuelsen ifølge TV 2 News og fortsatte:

"Derfor siger vi, at det er vigtigt, at man lytter til både det ene, det andet, det tredje og det fjerde parti, for der er ingen af partierne, som kan tælle til 90 alene."

Løkke bygger bro
Lars Løkke Rasmussen erkender, at forhandlingerne foregår mellem fire blå partier, som ikke ser ens på alt, men han hæftede sig onsdag ved, at alle partierne ønsker sig en ny regering. Han vil dog ikke komme med et bud på, hvornår der kommer en ny regering.

"Det er svært at sætte timer og dage på. Det er helt åbenlyst, at partierne betoner forskellige ting, men alle er helt enige om, at Danmark skal have en ny regering. Jeg forsøger at få bygget bro over nogle synspunkter, som er lidt forskellige fra parti til parti," lød det fra Lars Løkke Rasmussen. 

På spørgsmålet om Anders Samuelsens trussel, hvis ikke Liberal Alliance bliver hørt, sagde Løkke følgende:

"Anders Samuelsen har jo peget på mig. Der har været en dronningerunde, hvor jeg er udstyret med mandat til at danne en regering under min ledelse," sagde han og fortsatte:

"Og til det hører selvfølgelig, at de partier, som synes, at der skal være en ny regering, kan se sig selv i det grundlag, den ny regering starter på politisk." 

DF: Ikke kommet nærmere
Dansk Folkeparti var som det største parti inviteret til forhandlingsbordet som det første. Men ifølge formand Kristian Thulesen Dahl kom Venstre og Dansk Folkeparti ikke tættere på hinanden onsdag.

"Vi kommer nærmere en større klarhed. Jeg synes ikke, vi er nået tættere på en egentlig afklaring af, hvor det lander. Efterhånden som vi har arbejdet alle områderne igennem, er der nogle større ting, vi skal have armlægning på," sagde Kristian Thulesen Dahl efter mødet. 

Konservative med Søren Pape Poulsen i spidsen sluttede onsdagens forhandlingsrunde af, og han mindede den kongelige undersøger og formentlig kommende statsminister om, at støtten fra støttepartierne ikke er gratis.

"Løkke er så fornuftig og dygtig en politiker, at han ved, at det koster lidt engang imellem at have støttepartierne med," sagde Søren Pape Poulsen.

K-formanden fortalte også, at det ser "rigtig svært ud" med konservativ regeringsdeltagelse, da han endnu ikke har fået en tilkendegivelse af, at den offentlige sektor ikke må være større, fastfrysning af grundskylden, topskattelettelser og mere politi på gaden.

Forrige artikel Græsk drama stjæler billedet ved højspændt EU-topmøde Græsk drama stjæler billedet ved højspændt EU-topmøde Næste artikel Anders Fogh Rasmussen får nyt job Anders Fogh Rasmussen får nyt job