S-SF fører på økonomien

MENINGSMÅLING: Ny måling foretaget for Altinget.dk viser, at S-SF for første gang har overhalet de borgerlige på økonomien. Det har ellers historisk været en sikker borgerlig trumf.

De dårlige nyheder fortsætter for VKO.
Efter fremlæggelse af den økonomiske genopretningsplan foretrækker et flertal nu en S-SF regering til at føre økonomisk politik. Det fremgår af en ny meningsmåling udført af A&B Analyse for Altinget.dk.

A&B-målingen viser, at kun 44,2 procent af vælgerne foretrækker, at en borgerlig regering støttet af DF "styrer den økonomiske politik i Danmark efter næste valg". Men 48,7 ser hellere en S-SF-regering på dette område.

Målingens undertal viser, at S-SF har massiv opbakning fra egne vælgere på det økonomiske område, men også et meget stort flertal af Radikales vælgere foretrækker her en S-SF-regering.

Mens et flertal af mændene ønsker, at VKO styrer økonomien, peger et endnu større flertal af kvinderne på en S-SF-regering. Aldersmæssigt foretrækkes VKO af pensionisterne, mens alle andre aldersgrupper foretrækker S-SF til at håndtere økonomien.

Nærmer sig et sammenbrud
Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen ser VKO's nedtur på området som "en klar tendens":

"Efterhånden kan jeg næsten ikke komme i tanke om nogen områder, hvor de borgerlige er foran. Okay, de fører måske stadig lidt på kirkepolitik, men det er så det. Det er ved at bryde sammen for dem," siger Sass Larsen og tilføjer:

"Det er delvist vores fortjeneste, men frem for alt et resultat af, at de borgerlige har klaret sig så elendigt: Først sagde man, der ikke var krise, så var der krise. Så skulle der ikke spares, og så skulle der pludselig spares alligevel."

Ikke ude på at plage folk
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forventer, at oppositionens forspring på det økonomiske område er midlertidigt:

"Jeg tror, der vil vokse en accept frem, når kendskabet til genopretningsplanen bliver større. Vi har jo ikke gjort det her for at plage folk. Vi gør det, fordi det er den billigste måde at få betalt regningen på," siger Claus Hjort Frederiksen.

Meningsmålingen fra A&B Analyse er udført på nettet på baggrund af 1438 repræsentativt udvalgte svarpersoner. Den er foretaget i perioden 27 maj til 2. juni.

Forrige artikel Vismændenes forårsrapport Næste artikel Videnskabsministeren får svært ved at komme i Folketinget Videnskabsministeren får svært ved at komme i Folketinget