S er ude af forhandlinger om udlændinge-stramninger

UDE: Socialdemokraterne har som det sidste oppositionsparti forladt forhandlingerne om stramninger på udlændingeområdet. "Vi blev smidt ud," lyder det fra Dan Jørgensen.

Socialdemokraterne har tirsdag aften forladt forhandlingerne om stramninger på udlændingeområdet.

Og ifølge partiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen, er Socialdemokraterne blevet smidt ud af forhandlingerne efter et kort møde hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Socialdemokraterne meldte ellers tidligere tirsdag ud, at man var klar til at bøje sig og acceptere regeringens integrationsydelse. Dog krævede Socialdemokraterne, at forældre på integrationsydelse blandt andet skulle have ret til en pakke med tøj og sko og en babystartkasse. Men en accept af integrationsydelsen var ikke nok for at få lov at blive i forhandlingerne.

”Vi er blevet smidt ud, selvom vi kom med det her kompromis. Selv helt basale menneskelige tiltag var der ikke lydhørhed for fra ministerens side. Det viser, at de her forhandlinger har været det rene Christiansborg-teater,” siger Dan Jørgensen til Ritzau.

Han fortæller, at Socialdemokraterne ikke ”får lov til at forhandle videre om de øvrige dele af pakken”.

Socialdemokraterne var det sidste parti fra oppositionen, der var tilbage i forhandlingerne. Enhedslisten, Alternativet, Radikale og SF forlod forhandlingerne i sidste uge, og dermed tegner det til at blive en blå aftale.

Forrige artikel Støjberg afleverer nye svar om flygtningeannoncer Støjberg afleverer nye svar om flygtningeannoncer Næste artikel Private på spring for at aflaste politiet Private på spring for at aflaste politiet