Retssag om Jæger-bog mørklægges

RETSSAG: Det er bag lukkede døre i Fogedretten, afgørelsen om den omstridte Jæger-bog finder sted.

Selv om bogen i sin fulde længde er offentliggjort af dagbladet Politiken i et særtillæg af 124.000 eksemplarer, besluttede dommeren i fogedsagen mod bogen 'Jæger - i krig med eliten' - og forlaget People's Press at lukke dørene for offentligheden, da retsmødet begyndte torsdag formiddag.

Fogedsagen er alene rettet mod bogen og ikke mod Politiken. Forsvaret ønsker, at der nedlægges fogedforbud mod bogen, så den ikke kan blive offentliggjort.

En manual til Taleban
Kammeradvokaten, som repræsenterer Forsvaret i fogedsagen mod bogen, der er skrevet af den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack, mener, at kritiske passager i bogen vil fungere som manual til Taleban og andre terrorister.

Kammeradvokaten begrundede sit krav om lukkede døre med, at det vil være nødvendigt at gennemgå konkrete dele af bogen under fogedsagen:

"Den videre drøftelse af sagen kræver en konkret gennemgang af, hvad der er galt med bogen, heriblandt konkrete passager. Hvis vi skal have en læsegennemgang af bogen, vil det være en direkte manual til Taliban og andre, der vil os det ondt," lød argumentet fra advokat Peter Biering fra Kammeradvokaten ifølge berlingske.dk.

Han mente desuden, at Danmarks forhold til fremmede magter kunne lide skade, hvis pressen kunne lytte med under retsmødet.

Advokaterne, som repræsenterer forlaget, konstaterede på deres side, at alle oplysninger fra bogen i forvejen ligger tilgængelige på nettet.

I sidste ende valgte dommer Bodil Toftemann dog at lukke dørerne af hensyn til Danmarks forhold til fremmede magter.

Fem i vidneskranken
I alt fem vidner skal afhøres, og derfor forventer dommeren, at fogedsagen kan tage hele dagen.

Blandt vidnerne er bogens forfatter, Thomas Thomas Rathsack, oberst i Forsvarskommandoen, Hans-Christian Mathiesen, som har ansvaret for internationale operationer, samt den tidligere leder af Jægerkorpset, Poul Dahl.

Forrige artikel Haarder: Det skal være nemmere at lukke uddannelser Haarder: Det skal være nemmere at lukke uddannelser Næste artikel V og K strides om støtte til havvindmøller