Regeringen er klar med nyt kontanthjælpsloft

LOFT: Regeringen er klar med et nyt udspil til, hvor meget kontanthjælpsmodtagere skal kunne modtage i offentlige ydelser, og udspillet rammer særligt ægtepar på kontanthjælp.

Fredag præsenterer beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) regeringens moderne kontanthjælpsloft, og budskabet er, at gevinsten ved at tage et lavtlønsjob skal være større.

Ifølge Berlingske lægger regeringen op til en model, der særligt får betydning for landets 7.000 såkaldte kontanthjælpsægtepar, hvor begge er på kontanthjælp.

Regeringen piller ikke ved selve kontanthjælpssatserne, børnepengene eller retten til at få tilskud til daginstitutioner. Til gengæld må ægtepar, hvor begge er på kontanthjælp – uanset hvor mange børn de har – sige farvel til den månedlige boligstøtte og den såkaldt særlige støtte, som for eksempel gives til kontanthjælpsmodtagere med høje boligudgifter. 

Kontanthjælpspar mister penge
I dag modtager et ægtepar på kontanthjælp med tre børn på fem, ti og 15 år offentlige ydelser for cirka 434.000 kroner om året før skat. Med det nye kontanthjælpsloft vil det blive sænket til 406.000 kroner.

Til gengæld bliver gevinsten ved at tage et arbejde større. For kontanthjælpsægtepar med tre børn vil gevinsten ved at tage et lavtlønsjob til 18.500 kroner om måneden være 3.700 kroner om måneden efter skat. I dag er den 1.400 kroner. For et ægtepar uden børn bliver gevinsten 3.600 kroner efter skat, hvor den i dag er 2.100 kroner.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen glæder sig over det nye kontanthjælpsloft.

”De mennesker, der bærer Danmark, er dem, som går på arbejde dag og nat og betaler skat for at finansiere vores kernevelfærd. Man kan ikke byde dem, at den laveste forsørgelsesgrad i Danmark, nemlig kontanthjælp, giver mulighed for at få nogenlunde det samme, selv om man ikke arbejder. Det kan vi simpelthen ikke forsvare,” siger han til Berlingske.

Beskæftigelsesministeren fremlægger udspillet til det nye kontanthjælpsloft fredag klokken 9.30.

Forrige artikel Tillidsrepræsentanter: Ansatte er i chok Tillidsrepræsentanter: Ansatte er i chok Næste artikel Her er regeringens nye kontanthjælpsloft Her er regeringens nye kontanthjælpsloft