R går til valg på børn, job og grøn omstilling

UDTALELSE: Radikale Venstre har på et udvidet hovedbestyrelsesmøde vedtaget partiets valgudtalelse. Her er børns fremtid, grøn omstilling og jobskabelse blandt hovedpunkterne.  

”Vi ønsker et samfund, hvor der altid er flere der arbejder end der forsørges.”

Sådan skriver Radikale Venstre i den valgudtalelse, partiet søndag vedtog på et udvidet hovedbestyrelsesmøde på Hotel Nyborg Strand.

Foruden spørgsmål om jobskabelse peger partiet på børns fremtid, grøn omstilling og ansvar for verden som mærkesagerne i den igangværende valgkamp.

Ansvaret for verden er særligt kommet i fokus under valgkampen, da Radikale Venstre modsat regeringspartnerne i Socialdemokraterne gerne ser, at Danmark hæver udviklingsbistanden til 1 procent af BNI.

”Vi er danske i hjertet og internationale af sind. Vi vil styrke Danmarks europæiske og internationale engagement. Danmark skal bidrage mere til at hjælpe verdens fattige og forfulgte,” anfører partiet i valgudtalelsen.

Trods uenigheden om dette spørgsmål slår valgudtalelsen dog fast, at Radikale Venstre stadig peger på Helle Thorning-Schmidt som statsminister og går til valg på SR-regeringens fortsættelse.

Halvdelen ud af fattigdom
Valgudtalelsen indeholder kun få konkrete mål, men blandt de håndfaste udtalelser står bl.a. partiets mål om at få ”mindst halvdelen ud af fattigdom hvert år.”

Tilsvarende gentager partiet også målet om at udfase kul fra den danske energiproduktion allerede i løbet af de næste ti år, hvilket er fem år før den eksisterende plan.

Endelig understreger partiet, at det vil sænke skatten på arbejde for alle ”fremfor at fortsætte med rabatter til boligejerne.”

Forrige artikel DA: Færre danskere i job siden 2011 DA: Færre danskere i job siden 2011 Næste artikel Tre nye LA-kandidater står til valg Tre nye LA-kandidater står til valg