Pape: For mange bliver båret i Danmark

LANDSRÅD: Søren Pape Poulsen vil måles på, om han kan skabe tryghed og respekt for hårdt arbejde. I sin tale ved Konservatives landsråd kræver han desuden ændringer i offentlighedsloven og langer ud efter den nye dagpengeaftale.

Danskerne mangler respekt for hårdt arbejde. Det skal der gøres noget ved.

Emnet var et af hovedtemaerne i talen fra Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen ved partiets landsråd i Herning lørdag. Her stiller Søren Pape Poulsen, der har været formand for Konservative i godt et år, et mål op for sig selv.

”Hvis jeg skal sige det med et tweet, så vil jeg skabe tryghed og muligheder for de, der har respekt for hårdt arbejde. Det er det, min politik skal måles på,” siger Søren Pape fra scenen.

Særligt det sidste er der brug for, mener han. Under valgkampen havde han fokus på, at det for mange bedre kan betale sig at være på kontanthjælp end at arbejde. Det ønsker Søren Pape Poulsen stadig et opgør med.

”Hvis man kan løbe, så skal man ikke bæres. Der er for mange, der bliver båret i det danske samfund,” siger K-formanden.

Vil ændre offentlighedsloven
Den største nyhed i Søren Papes tale var, at han og hans parti ønsker at ændre den udskældte offentlighedslov.

Dele af loven har nemlig gjort det modsatte af, hvad en offentlighedslov skal, mener Søren Pape Poulsen. Han ser det som en del af grunden til, at befolkningens tillid til politikerne er så dårlig, som det er tilfældet. Og det er politikernes egen skyld, slår formanden fast.

Derfor vil han have ændret tre konkrete paragraffer i loven.

”Jeg har det seneste års tid gået og søgt svar på, om der er grund til at have de særlige paragraffer, og jeg synes ikke, at de grunde er tungtvejende nok. Derfor ønsker vi den planlagte evaluering fremrykket,” siger han og fortsætter:

”Vejen frem er mere åbenhed, ikke mindre åbenhed.”

På et efterfølgende pressemøde var Søren Pape Poulsen dog noget uklar i spyttet om, hvorvidt han som formand også er villig til at bryde forliget om offentlighedsloven, som Konservative selv er en del af.

"Nu må vi se" og "Jeg har ikke en fuldstændig plan", var blandt hans kommentarer.

Grundskyld et hovedkrav
På scenens bagtæppe i Herning Kongrescenter finder man en typisk villa illustreret. Det tjener både til en sammenligning med Danmark som vores alle sammens hjem og til at tage fat på et af yndlingsemnerne, nemlig grundskylden.

”Grundskylden er baseret på fejlagtige vurderinger. Den rammer alle: børnefamilier, pensionister. Grundskylden er høj, og den er stigende. Det burde være logik for burhøns, at det er en uretfærdig skat, og at vi skal have gjort noget ved den.”

Formand Pape har tænkt sig at følge de ord op med politisk handling.

”Jeg kan sige i dag til alle danske boligejere: Vi står fast. Kampen mod grundskylden er et hovedkrav i finanslovsforhandlingerne. Punktum,” siger Søren Pape Poulsen og fortsætter:

”Verdensrekorden i skattetryk skal erstattes af en førsteplads i virkelyst. Det er der, vi skal hen, og vi starter med grundskylden."

Ros til holdet
Det bliver i talen også til en stribe andre udmeldinger, herunder et krav om, at der skal flere betjente i politistyrken, hvis Konservative skal bakke op om et nyt politiforlig.

Søren Pape giver også den nye dagpengeaftale et par ord med på vejen.

”Som I nok har bemærket, blev der lavet en ny dagpengeaftale her forleden. Og som I også nok har bemærket, er vi ikke en del af den, og vi kommer heller ikke til at være det. Hvorfor? Fordi den er rød, dyr og dårlig,” siger han.

Søren Pape fremhæver sine partifæller på Christiansborg, hver gang han leder sin tale hen på et emne, hvor de hver især har fået ansvaret. De bliver bedt om at rejse sig og får et par ord med på vejen om den opgave, de står overfor.

Til sidst i talen bliver de endda kaldt op på scenen, hvor de får stående klapsalver fra de omtrent 800 fremmødte på landsrådet.

”Det her er holdet, der vil vise ikke bare jer, men hele landet, hvad sund konservativ politik er,” slutter Søren Pape Poulsen.

,

Forrige artikel Sådan fordeles satspuljen på sundhedsområdet Sådan fordeles satspuljen på sundhedsområdet Næste artikel Eks-direktør: Socialstyrelsen er underlagt et spindoktor-styre Eks-direktør: Socialstyrelsen er underlagt et spindoktor-styre