Oppositionen griller Thorning

DOKUMENTATION: Oppositionen får i dag mulighed for at stille spørgsmål til den nye regering, og statsministeren kommer blandt andet til at svare på sit kendskab til, at PET ikke kunne sikkerhedsgodkende Sass.

SPØRGSMÅL:

1) Til statsministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Har statsministeren en personlig holdning til, at den tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti (DKP), der ud over at have arbejdet for en verdensfjern ideologi tillige efter vedholdende forlydender i pressen har modtaget sorte penge fra Moskva til sit daværende partis slunkne partikasse, indtræder som minister i regeringen uden til fulde i offentligheden at have foretaget en selvransagelse og et moralsk opgør med sin fortid og fortalt hele sandheden om bl.a. de angiveligt ulovlige pengetransaktioner, der nu kaster sorte skygger over regeringen og risikerer at plette Danmarks internationale omdømme?
(Spm. nr. S 11, skr. begr.).


2) Til statsministeren af:
Søren Espersen (DF):
Vil statsministeren bekræfte, at det var hende og ikke hendes partifælle hr. Henrik Sass Larsen, som i sin egenskab af kongelig undersøger først fik beskeden fra PET om, at hr. Henrik Sass Larsen ikke kunne sikkerhedsgodkendes, og at partiet først derefter orienterede hr. Henrik Sass Larsen?
(Spm. nr. S 23).


3) Til statsministeren af:
Claus Hjort Frederiksen (V):
Kan statsministeren bekræfte sine udtalelser i TV 2 News den 29. september 2011 om, at statsministerens første orientering om, at Henrik Sass Larsen ikke kunne sikkerhedsgodkendes af PET, kom fra Henrik Sass Larsen selv?
(Spm. nr. S 42, skr. begr.).


4) Til statsministeren af:
Inger Støjberg (V):
Hvilken begrundelse har statsministeren fået for, at hun mod sædvane ikke som kongelig undersøger blev informeret først i sagen om den manglende sikkerhedsgodkendelse af hendes daværende politiske ordfører og nære fortrolige, Henrik Sass Larsen?
(Spm. nr. S 35).


5) Til statsministeren af:
Martin Henriksen (DF):
Når flere ministre ikke rejser sig for Hendes Majestæt Dronningen, samtidig med at flere folketingsmedlemmer fra Socialistisk Folkeparti, De Radikale og Enhedslisten vælger at boykotte kongefamilien i forbindelse med Folketingets åbning, er det så udtryk for regeringens holdning til monarkiet?
(Spm. nr. S 52).


6) Til statsministeren af:
Mai Henriksen (KF):
Var der tale om en bevidst handling og manglende opbakning til det danske monarki eller en forglemmelse, da flere ministre ikke rejste sig for Hendes Majestæt Dronningen under Folketingets åbning?
(Spm. nr. S 65).


7) Til statsministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Har statsministeren en personlig holdning til, at den tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti (DKP), der nu er minister i regeringen, angiveligt ifølge medierne lyver om sin fortid ved som formand for DKP og som sovjetisk indflydelsesagent at have modtaget sorte penge fra Moskva, hvilket skulle kunne dokumenteres ifølge en russisk embedsmand, og har ministeren en holdning til, hvorvidt denne minister kan skabe troværdighed omkring sit embede på trods af sit tilsyneladende ifølge pressen løsagtige forhold til at fortælle sandheden?
(Spm. nr. S 14, skr. begr.).


8) Til statsministeren af:
Claus Hjort Frederiksen (V):
Mener statsministeren, at der er behov for at ændre hidtidig praksis, hvorefter PET i deres sikkerhedsvurdering hverken anbefaler eller fraråder udnævnelse af den enkelte minister, men at det er statsministerens suveræne afgørelse?
(Spm. nr. S 44, skr. begr.).


9) Til statsministeren af:
Inger Støjberg (V):
Hvorledes forholder statsministeren sig til, at hun forholdes oplysninger af afgørende betydning for hendes virke som kongelig undersøger, og dermed med risiko for også at blive forholdt oplysninger af afgørende betydning for hendes virke som statsminister?
(Spm. nr. S 39).
Forrige artikel Claes Nilas departementschef for nyt ministerium Næste artikel Rød blok åbner for ny ghettoliste Rød blok åbner for ny ghettoliste