Ole Sohn stopper som minister

AFSKED: Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) har besluttet at stoppe i politik ved næste valg. Samtidig gør han det klart, at den nye SF-formand kan disponere over hans ministerpost, når det nye hold skal sættes.

Ole Sohn forlader dansk politik.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Når der nu skal vælges ny leder, synes jeg, at det er mest fair at sige, at jeg stopper med udgangen af denne valgperiode. Det er et signal til de to kombattanter om, at når de nu skal bygge fremtidens hold op, så giver det god mening at se på, hvem der er med efter næste valg," siger erhvervs- og vækstministeren til avisen og fortsætter:

"Jeg lever i nuet, og så har jeg interesseret mig mere for fremtiden. For det er der, jeg har tænkt mig at tilbringe resten af livet."

Ole Sohn begrunder sin beslutning med ønsket om at have mere tid til sig selv og sin familie. Desuden vil han gerne tilbage til sin virksomhed, Forlaget Sohn, som han måtte trække sig ud af, da han blev minister 3. oktober 2011.

Der har været spekuleret en del i, hvorvidt en ny SF-formand ville lade Ole Sohn fortsætte på posten som erhvervs- og vækstminister.

Såfremt sejren går til Annette Vilhelmsen, skal det hidtil ubeskrevne blad opgraderes med en ministerpost. Da ingen fra det nuværende ministerhold har ønsket Vilhelmsen som formand, anses det for sandsynligt, at hun i så fald vil hive en af sine egne støtter med ind på det nye ministerhold. Ryger der to SF-ministre, vil netop Ole Sohn - og skatteminister Thor Möger Pedersen være i farezonen. 

Nu er den ene post til fri disposition.

Forrige artikel Elbæks Tvind-opgør trækker ud Elbæks Tvind-opgør trækker ud Næste artikel Vicepræsident-debat endte uafgjort Vicepræsident-debat endte uafgjort