Ny åbenhedsside om EU-Parlamentet

NYHED: Folkene bag HvemStemmerHvad.dk lancerer ny webside, der dækker afstemningerne i EU-Parlamentet helt tæt.

På HvemStemmerHvad.dk har man i flere år kunnet få et overblik over de danske folketingsmedlemmers stemmeafgivninger. Nu lancerer folkene bag siden en tilsvarende side om stemmeafgivningerne i EU-Parlamentet. ItsYourParliament.eu hedder den, og her kan man følge stemmeafgivningen i EU helt tæt:

"EU-Parlamentet er noget folk ikke rigtig forstår, sådan som man forstår Folketinget. Det er vanskeligt at gennemskue, hvem det er, som stemmer sammen dernede. Modsat har alle i Danmark en rimelig fornemmelse af, hvordan partierne ligger i forhold til hinanden i Folketinget" siger Niels Erik Kaaber Rasmussen, en af grundlæggerne af den nye hjemmeside ItsYourParliament.eu.

International trend
Den nye side følger i sporet på en international trend for såkaldte "åbenhedssider". Det er sider, der så at sige "holder øje" med det politikerne gør.

"Man kan sige disse hjemmesider har to formål. På den ene side et negativt formål, der har noget med mistillid at gøre, nemlig at holde øje med, at politikerne faktisk gør det de siger. På den anden side har de et såkaldt positivt formål: at give en fornemmelse af, hvad der sker og et indblik i, at det faktisk er vigtige ting politikerne arbejder med" siger Niels Erik Kaaber Rasmussen.

På ItsYourParliament.eu kan man hertil oprette sig som bruger, kommentere og deltage i afstemninger på siden.

Forrige artikel Internationale aviser: Krisen viser EU´s sande ansigt(er) Næste artikel 19. februar: Marlene Wind 19. februar: Marlene Wind