Morten Bødskov slået ned til EM-arrangement

OVERFALD: Tidligere justitsminister Morten Bødskov blev tirsdag aften slået ned til et fodboldarrangement på Islands Brygge.

Socialdemokraten Morten Bødskov blev tirsdag aften slået ned til et EM-arrangement på Islands Brygge. 

Og Københavns Politi bekræfter over for Altinget, at de har modtaget en anmeldelse.

Overfaldet skete, da Morten Bødskov, som er tidligere justitsminister og nuværende erhvervsordfører for Socialdemokraterne, overværede en EM-kamp på storskærm. Ifølge Ekstra Bladet beskriver flere tilskuere, at overfaldet var politisk motiveret, og at overfaldsmanden efter en kort meningsudveksling slog Bødskov i hovedet med en knytnæve. Og det samme bekræfter Morten Bødskov.

"Jeg har aldrig mødt manden før, men jeg er chokeret. Det er en dybt chokerende oplevelse. Vi taler med mange mennesker som politikere, men jeg har aldrig oplevet sådan noget før," siger Morten Bødskov til Ekstra Bladet. 

Selv har Morten Bødskov skrevet en Facebook-opdatering om hændelsesforløbet tirsdag aften:

Københavns Politi modtog allerede tirsdag aften anmeldelsen, som er oprettet under paragraf 119 i straffeloven. Det betyder, at sagen efterforskes som en forbrydelse mod personer i offentlig tjeneste og hverv, som Bødskov i egenskab af sin plads i Folketinget hører ind under. Strafferammen for en sådan forbrydelse går op til otte års fængsel.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, er vred over overfaldet og skriver på Facebook, at hun på det kraftigste fordømmer det.

"Det er et politisk motiveret overfald. Det er rystende. Og jeg fordømmer det på det allerkraftigste. Politisk vold er det sidste, Danmark har brug for," skriver hun og fortsætter:

"Jeg håber inderligt, at det her er undtagelsen, der bekræfter reglen om, at Danmark er et dejligt og fredeligt land, hvor meninger kan brydes, men altid i ord og i gensidig respekt."

Morten Bødskov har det efter omstændighederne godt, oplyser Socialdemokraternes pressetjeneste til Altinget.

Forrige artikel Pind vil lade grønlandske fanger blive i Danmark Pind vil lade grønlandske fanger blive i Danmark Næste artikel Røde partier hiver Løkke i samråd om landbrugspakken Røde partier hiver Løkke i samråd om landbrugspakken