Mød de fem centrale personer i coronanetværket

Fem nøglepersoner er med til at binde den danske  coronamodstand sammen. Det viser en kortlægning af de netværk, der står bag mobiliseringen af modstanden mod restriktioner og nedlukning. 

Modstanden mod coronarestriktioner og nedlukningen af samfundet er ikke underlagt en stram central styring. Men en række personer spiller nøgleroller i at organisere kræfterne og samarbejde på tværs. 

Det viser en kortlægning af modstandsmiljøet, som Altinget og Mandag Morgen har foretaget. Analysen giver for første gang et indblik i det politiske økosystem bag demonstrationerne mod nedlukningen.   

Altinget og Mandag Morgen viser desuden forbindelserne mellem fem personer, der spiller en særlig rolle i coronaoprørets aktiviteter. De er nogle af de mest velforbundne personer i netværket, og de er alle er frontfigurer i en forening, på en platform eller i et parti, der er centralt for modstanden. 

Mød fem af de mest centrale personer her. 

Morten Jakobsen 

  • 29 år og selvstændig tømrer. 
  • Talsmand for Men in Black i Aftenshowet på DR 25. januar i år.  
  • Morten Jakobsen samarbejder med rapperen Ali Sufi, der har lavet Men in Black-slagsangen “Mette Ciao” sammen med den tidligere Paradise Hotel-deltager Danny Rosenberg, som nu går under rappernavnet Rozenberg.
  • Ali Sufi har siden efter eget udsagn lagt afstand til Men in Black, men hans facebookside vidner om, at forholdet i hvert fald ikke er helt koldt.  

 

Malue Montclairre 

  • Drev frem til nedlukningen i marts 2020 selvstændig virksomhed med salg af coaching, foredrag og smykker under navnet Den Fredelige Kriger i et kontorfællesskab på Energivej i Ballerup. 
  • Stiftede i sommeren 2020 sammen med ligesindede Frihedsbevægelsens Fællesråd (FBF), der beskriver sig selv som ”én samlende stemme, for forskellige bevægelser i Danmark, som alle kæmper for at få retten tilbage til at leve som frie mennesker.” 
  • Foreningens første offentlige arrangement fandt sted på Christiansborg Slotsplads 26. september 2020. Foreningen forsøger at samle coronaskeptikerne til en “genåbningsfest” omkring Christiansborg den 11. Marts.
  • Foreningen forsøgte at indrykke en annonce i en række danske medier, hvori man reklamerede for foreningens høringssvar vedrørende epidemiloven og skrev, at ”påstanden om, at Covid-19 udgør en alvorlig trussel mod folkesundheden eller samfundet som helhed er en indtil videre ikke underbygget konspirationsteori.” Ekstra Bladet, B.T. og Jyllands-Posten bragte annoncen, mens Berlingske og Politiken afviste at bringe den.  

 

Martin Iversen 

  • Er efter eget udsagn håndværkeruddannet, og han er en stærk kritiker af de coronarestriktioner, regeringen har indført.  
  • Han er på hjemmesiden for Frihedsbevægelsens Fællesråd placeret side om side med Malue Montclairre i ledelsen af rådet og er den officielle arrangør af “Den store genåbningsfest” 11. marts. 
  • Martin Iversen kender Men in Black-talsmanden Morten Jakobsen og har flere andre relationer i netværket. 

 

Peter Eriksen

  • Driver Bedwood Hostel i Nyhavn, som har lagt lokaler til livestreamede taler af en lang række af de coronaskeptiske “frihedskæmpere”.  
  • Står bag facebooksiden More Freedom Less Control, der livestreamer events og taler af en lang rækker af de førende personer inden for den coronaskeptiske bevægelse. More Freedom Less Control sælger også huer, hættetrøjer, t-shirts og armbånd med bevægelsens navn på.
  • Ifølge facebooksiden går overskuddet ubeskåret til en række såkaldte ’frihedskæmpere’ i den coronaskeptiske bevægelse.   

 
Flemming Blicher 
  • Uddannet ingeniør og et kendt ansigt i det miljø, der kritiserer udrulningen af det nye 5G-telenetværk, da de mener, strålingen fra de nye master skulle være farlig, og at sundhedsmyndighederne dækker over den fare.  
  • Blicher var medarrangør på nogle af de tidlige corona-demonstrationer sammen med partiet JFK21 og Folkebevægelsen for Frihed og nøglefigur bag de mange demonstrationer på Christiansborg Slotsplads, hvor demonstranterne har larmet med potter og pander.
  • Her har han lært flere mennesker fra det coronaskeptiske netværk at kende, blandt andre Malue Montclairre, Martin Iversen og Peter Eriksen. 
  • Formand for det coronaskeptiske Forfatningspartiet, som blev lanceret på Peter Eriksens Bedwood Hostel i Nyhavn i slutningen af januar i år. 

 

 

Claus Kragh fra Mandag Morgen har bidraget til denne artikel.

, , ,

Forrige artikel Tidligere medlem af Alternativet starter nyt grønt parti Tidligere medlem af Alternativet starter nyt grønt parti Næste artikel Status: Alle partier har taget initiativer mod krænkelser efter MeToo Status: Alle partier har taget initiativer mod krænkelser efter MeToo