Minister overvejer at indføre obligatorisk kristendom

FRITAGELSE: Kristendomskundskab skal være obligatorisk for alle folkeskoleelever, mener borgerlige partier. Undervisningsministeren overvejer at ændre reglerne. ”Det er afgørende, at især muslimer har viden om kristendom,” siger Marie Krarup (DF).

Efter pres fra Dansk Folkeparti og Konservative åbner undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) nu for at ændre reglerne, så eleverne ikke længere kan blive fritaget for kristendomsundervisningen i folkeskolen.

I dag er kristendomsundervisning som det eneste fag i folkeskolen ikke obligatorisk, men i et svar til Dansk Folkepartis Marie Krarup erklærer undervisningsministeren sig nu ”åben over for at se på mulighederne for en ændring af disse regler.”

Det glæder Marie Krarup, der kalder det absurd, at elever i dag kan blive fritaget for kristendomsundervisningen.

Ikke-forkyndende fag
”I dag er det helt afgørende, at alle – især muslimer, men også danskere – har viden om kristendommen. Man skal jo ikke kunne fritages. Det giver slet ingen mening i vores verden. Man kunne lige så godt bede om fritagelse for matematik. Det er helt gakkelak, og det er et vanvittigt signal at sende, at det er lige meget, om man ved noget om kristendom,” siger Marie Krarup.

Kristendomsundervisningen i folkeskolen i dag er et såkaldt ikke-forkyndende kundskabsmeddelende fag, hvor eleverne skal tilegne sig viden om kristendom og de bibelske fortællinger og deres betydning for værdigrundlaget i vores kulturkreds.

Undervisningsministeren ønsker ikke at uddybe sine overvejelser over for Altinget, men lader forstå, at hun vil drøfte en ændring af reglerne med partierne i folkeskoleforligskredsen efter sommerferien.

"Det modsatte af frisind"
Men formanden for landets skoleledere, Claus Hjortdal, vender sig derimod kraftigt imod en ændring af reglerne.

”I Danmark er vi generelt kendt for vores frisind – men det her svarer bestemt ikke til min tolkning af begrebet frisind. Det er fuldstændig det modsatte af frisind: Alle skal være, som vi selv er, eller som flertallet er,” siger Claus Hjortdal.

Han peger på, at mange af eleverne ”med fremmede religioner” deltager i kristendomsundervisningen.

Læs hele artiklen på Altinget: uddannelse (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel Ny alliance skal sætte en stopper for mobning Ny alliance skal sætte en stopper for mobning Næste artikel DF kræver dansk EU-afstemning ved Brexit DF kræver dansk EU-afstemning ved Brexit