Metals melding spænder ben for trepart

TREPART: Regeringen aflyser trepartsforhandlingerne, erfarer flere medier. Det sker efter, Metals formand torsdag måtte bøje sig for baglandet, der hverken vil afgive helligdage eller feriedage i trepartsforhandlingerne.

Regeringen er ifølge flere medier tæt på at aflyse trepartsforhandlingerne.

Det sker efter Dansk Metals formand Thorkild E. Jensen torsdag gav efter for sin hovedbestyrelse, der ikke vil være med til at afgive hverken helligdage eller feriedage. 

Så sent som tirsdag lød meldingen fra Thorkild E. Jensen ellers, at det "godt kunne ske, at vi skal se på, om der skal fjernes en feriedag". Men allerede onsdag tog en række lokalformænd og hovedbestyrelsesmedlemmer over for Altinget.dk klart afstand fra formandens linje.

Formanden for Metal i Horsens, Bjarne K. Sørensen, udtrykte det således:
"Vi kan ikke gøre for, at han måske har lovet sig væk til Helle Thorning og LO's ledelse. Det er hans problem. Så må han gå baglæns, for vi vil ikke acceptere det her. Så enkelt er det."

Altinget.dk erfarer, at Thorkild E. Jensen på et hovedbestyrelsesmøde torsdag måtte erkende, at han helt manglede sin hovedbestyrelses støtte til at sløjfe feriedage - og dermed har de mange kritiske røster i baglandet haft held til at korrigere forbundsformandens linje i trepartsforhandlingerne.

Efter hovedbestyrelsesmødet udtalte Metal-formanden i en udsendt pressemeddelelse, at der "i en tid med høj arbejdsløshed ikke skal tvinges et øget arbejdsudbud igennem. Derimod er vi åbne for forskellige modeller, hvor vores medlemmer af frivillighedens vej kan øge arbejdsudbuddet, når der er behov for mere arbejdskraft". 

Dansk Metal er fra starten set som en sikker støtte til den kompromisvillige linje, LO-formand Harald Børsting har ført i trepartsforhandlingerne.

I trepartsforhandlingerne ville regeringen sammen med fagbevægelsen og arbejdsgiverne øge arbejdsudbuddet. Et af midlerne til at nå dette mål skulle være at skrotte helligdage eller feriedage. Med Metals melding bliver det vanskeligt at nå dette mål, og det er baggrunden for, at regeringen nu helt overvejer at opgive forhandlingerne.

, ,

Forrige artikel Da Pisachokket ramte landet Næste artikel Corydon: Jeg bebrejder ikke nogen Corydon: Jeg bebrejder ikke nogen