Martin Merrild ny formand for Landbrug & Fødevarer

FORMAND: Det bliver den forhenværende Venstre-borgmester Martin Merrild, der fremover skal være formand for Landbrug & Fødevarer.

Det bliver den 57-årige Martin Merrild, der fremover skal være formand for Landbrug & Fødevarer. Det står klart efter, at han onsdag eftermiddag vandt formandsopgøret på erhvervsorganisationens delegeretmøde i Herning.

Den tidligere Venstre-borgmester fra Struer var oppe imod den nu forhenværende viceformand Henrik Frandsen, og han fik i alt 257 stemmer fra de godt 500 delegerede. Henrik Frandsen fik 207.

"Jeg vil som formand prioritere, at Landbrug & Fødevarer fortsat er i tæt kontakt med både politikere og den almindelige dansker. Vi skal hele tiden tale med omverdenen om vores bidrag til fremtidens samfund. Det er forudsætningen for, at vi kan flytte holdninger - til gavn for både landbrugs- og fødevaresektoren og det danske samfund," siger Martin Merrild.

Martin Merrild overtager posten efter Niels Jørgen Pedersen, der har valgt at træde tilbage på grund af en skulderskade, han pådrog sig tidligere på året.

Henrik Frandsen har samtidig meddelt, at han ikke ønsker at genopstille som viceformand.

Altinget | Fødevarer bringer i morgen et interview med den nye formand.

 

Forrige artikel Et dybt splittet USA genvælger Barack Obama Et dybt splittet USA genvælger Barack Obama Næste artikel Brugen af sprøjtemidler stiger Brugen af sprøjtemidler stiger