Løkke vil hæve topskattegrænsen

SKATTEREFORM: Statsminister Lars Løkke Rasmussen lufter nu en idé om at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Lars Løkke Rasmussen vil lave en reform af det danske skattesystem. Han vil både gøre noget ved topskatten og give lettelser i bunden.

Nu har han måske fundet en middelvej, der gør lidt af begge dele.

Statsministeren åbner således i Børsen for at hæve for topskattegrænsen.

”Det ville være klogt at gøre noget ved topskatten. Der, hvor det rigtigt betyder noget, er for folk med pænt store, men ikke ekstravagante, lønninger. De har nogle kompetencer, som efterspørges i hele Europa,” siger Lars Løkke Rasmussen til Børsen.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er lorne ved deciderede topskattelettelser, og derfor kan det blive svært for regeringen at få det gennemført i en reformering af skattesystemet.

I Børsen gentager tidligere finansminister Bjarne Corydon (S), at Socialdemokraterne ikke vil reducere topskatten. Men han siger samtidig, at der er forskel på at lette skatten og hæve grænsen.

Hvis man tjener mere end 459.200 kroner, skal man betale topskat i Danmark.

Lars Løkke Rasmussen har annonceret en skattereform til foråret.

Forrige artikel Det sker i EU: Monsterministermøder, kongerøgelse og tyrkisk visit Det sker i EU: Monsterministermøder, kongerøgelse og tyrkisk visit Næste artikel Regeringen strammer regler for statsborgerskab Regeringen strammer regler for statsborgerskab