Løkke: Regeringen fører danskerne bag lyset

VALGKAMP: Lars Løkke Rasmussen (V) anklager regeringen for systematisk at skubbe milliard-store regninger frem til efter valget. Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser. 

Lars Løkke Rasmussen langer hårdt ud efter regeringen, som han anklager for at skubbe milliard-store regninger frem til næste valgperiode. Det skriver Berlingske tirsdag.

Venstre har samlet, hvad de mener, er 11 ubetalte regninger i et notat. Samlet set mener Venstre, at regeringen har skubbet regninger for samlet set fem milliarder kroner frem til næste valgperiode.

”Nu nærmer vi os et valg, og så gentager mønstret sig. Man forsøger igen at føre danskerne bag lyset ved at tegne et billede af, at man har styr på økonomien, men i virkeligheden sender regeringen en kæmpe regning hen over valgdatoen,” siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske.

Regningerne spænder ifølge Venstre over en række politikområder, for eksempel finansiering af regeringens terrorpakke, reform af elmarkedet og udestående finansiering af erhvervsskolereformen.

Corydon: Langt under niveau
I regeringen kalder man Venstres angreb for langt under niveau.

"Det er helt usagligt, hvad Venstre lægger frem. Nogle af de udgifter, de peger på, er slet ikke aktuelle at finansiere lige nu, og nogle af de andre har de selv været med til velvilligt at aftale med regeringen. Så det er bare noget makværk, som er lavet for at dække over, at man ikke selv kan give sammenhængende svar på alt det, man går og foreslår," siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Lars Løkke Rasmussen erkender, at ”der er en lillebitte del på listen”, som Venstre selv bærer et medansvar for. To af de politiske aftaler, hvor Venstre beskylder regeringen for at skubbe regningen, har partiet selv været med til at lave. Det gælder aftalen om besparelser på beredskabet og aftalen om besparelser på Undervisningsministeriets budget.

Se hele Venstres regnestykke her.

Forrige artikel Det er godt at være rig og at have masser af medlemmer, men ... Det er godt at være rig og at have masser af medlemmer, men ... Næste artikel Danskerne: Højrefløjen er bedst til EU-politik Danskerne: Højrefløjen er bedst til EU-politik