Løkke falder som en sten

MENINGSMÅLING: Lars Løkke Rasmussens popularitet har aldrig været mindre. På under et år har Løkke sat et forspring på 25 procentpoint over styr og er nu mere upopulær end Thorning.

Kun hver femte dansker ønsker at se Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Det er det triste resultat for den borgerlige bloks statsministerkandidat, der så sent som sidste sommer kunne lune sig med en massiv opbakning fra 44 procent af danskerne, mens kun 19 procent var bag Helle Thorning-Schmidt (S). Det kæmpe forspring har Løkke sat helt over styr. Helt præcist foretrækkes Løkke nu af 20,2 procent, mens 24,8 procent vil have Thorning som statsminister. Det fremgår af en helt ny meningsmåling fra A&B Analyse for Altinget.dk.

Mere end halveret
Den aktuelle måling sætter indtil flere rekorder:

Opbakningen til Løkke er nu markant mindre, end den har været på noget tidspunkt, siden han overtog formandsposten i Venstre i foråret 2009. 

Tilslutningen til Venstres formand er som en stadig nedadgående spiral: I sidste måned satte Løkke foreløbig bundrekord med 25,4 procent, og indtil februar måned havde han aldrig været under 29 procent. Det er aldrig tidligere set, at en seriøs statsministerkandidat har mistet over halvdelen af sin opbakning på mindre end et år.

Det er første gang, Helle Thorning-Schmidt er foran siden oktober 2011, hvor regeringen lige var blevet dannet. Thorning går frem for anden måned i træk, men hendes 24,8 procent er stadig dårligt for en siddende statsminister, der normalt holder sig på den rigtige side af 30 procent.
 
Artiklen fortsætter under grafen

<iframe height=371 width=390 src="//docs.google.com/spreadsheets/d/1sk89LIS9XTbubwASu3e6Uf2pNPMylMkuGRigm0bM5A4/gviz/chartiframe?oid=612089538" seamless frameborder=0 scrolling=no></iframe>

Nej til begge kandidater
Den samlede opbakning til Løkke og Thorning sætter også ny (bund)rekord: Kun 45 procent af danskerne ønsker en af de to statsministerkandidater, der er i spil. Næsten hver anden dansker - 49,4 procent - foretrækker en helt tredje i Statsministeriet. En lignende modvilje mod begge blokkes statsministerkandidater er aldrig forekommet på samme tid.

Blandt de vælgere, der ønsker en tredje mulighed, peger 15-16 procent på Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der klart har markeret, at han ikke ønsker DF i regering efter næste valg. På andenpladsen blandt de alternative kandidater kommer den radikale leder Margrethe Vestager, som omkring 7 procent bakker op om.

Meningsmålingen er udført fra 14. - 20. maj. -  en periode, hvor diskussionen om Lars Løkke Rasmussens bilag fyldte godt op i mediebilledet.

Forrige artikel Messerschmidt: Derfor skal du stemme nej til patentdomstolen Messerschmidt: Derfor skal du stemme nej til patentdomstolen Næste artikel Qvortrup sigtet i Se og Hør-sagen Qvortrup sigtet i Se og Hør-sagen