Landstræner, topchefer og civilsamfundet taler om Verdensmål i Altingets Gård

Igen sætter Altinget Arena og partnere verdensmålene på dagsorden til Verdensmålsugen i Altingets Gård og online. Programmet er fyldt med samtaler, debatter og filmvisning, og det er gratis at deltage.

Verdensmålsugen er tilbage.

Det er andet år i træk, at beslutningstagere fra hele samfundet mødes til paneldebatter, talks og interviews om FN’s 17 Verdensmål.

I år kommer blandt andre landstræner Kasper Hjulmand, journalist Nagieb Khaja og erhvervskvinde Katja Iversen og fortæller, hvad Verdensmålene betyder for dem.

Det er Altinget Arena, Tænketanken Mandag Morgen, 2030-panelet og Global Compact Network Denmark, der arrangerer Verdensmålsugen, som finder sted 22.-24. september 2021 i Altingets Gård - og online via live-streamet på Altinget Arenas hjemmeside for Verdensmålsugen.

”Verdensmålsugen er et årligt topmøde i Danmark om den mest betydende dagsorden for mennesker og planet. Vi tager temperaturen på den danske verdensmålsindsats, giver samtalen om Verdensmålene i Danmark et markant og forpligtende løft og sikrer et både bredere og dybere engagement af politikere, virksomheder og organisationer i Verdensmålene,” siger Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen og Altinget Arena.

Stor mangfoldighed i programmet
Mere end 50 offentlige, private og civile organisationer og virksomheder deltager på scenen.

Således er stort set alle sektorer i det danske samfund også repræsenteret i årets program for Verdensmålsugen.

Udover allerede nævnte navne på programmet kommer blandt andre erhvervskvinde direktør i Too Good to Go Mette Lykke, Group CEO i PFA Allan Polack, direktør i DFUNK Natasha Al-Hariri, stifter og CEO i Tomorrow Festival Caroline Søeborg Ahlefeldt og mange flere.

Hele programmet er tilgængeligt på hjemmesiden (Verdensmålsugen (altinget.dk), hvor man også kan tilmelde sig som publikum både fysisk og online.

Gentages henimod 2030
Parterne bag Verdensmålsugen – Altinget Arena, Tænketanken Mandag Morgen, 2030-panelet og Global Compact Network Denmark – har desuden forpligtiget sig på at gentage begivenheden hvert år i september indtil 2030.

”Verdensmålene er det afgørende rammeværk for fremtidens udfordringer. Med verdensmålsugen ønsker vi at skabe en platform for handlingsorienteret dialog i en dansk kontekst så vi kan udfordre og inspirere hinanden til endnu mere handling – og det er der brug for, hvis vi skal nå målsætningerne for 2030,“ siger Sara Krüger Falk, direktør i Global Compact Network Denmark og formand for 2030-panelet.

Verdensmålsugen blev første gang afholdt i september 2020. Præcis 5 år efter FN’s 17 Verdensmål blev vedtaget af FN’s 193 medlemslande.

 

Verdensmålsugen er delvist finansieret af eksterne partnere. Det har ingen indflydelse på Altingets redaktionelle dækning af Verdensmålsugen og de enkelte arrangementer. 

Forrige artikel Konservative står udenfor københavnsk budgetaftale som eneste parti Konservative står udenfor københavnsk budgetaftale som eneste parti Næste artikel Eksperter tvivler på effekten af Hummelgaards jobbonus til kontanthjælpsmodtagere Eksperter tvivler på effekten af Hummelgaards jobbonus til kontanthjælpsmodtagere