Kjærsgaard går af – Thulesen Dahl tager over

FORMANDSSKIFTE: Pia Kjærsgaard trækker sig som formand for Dansk Folkeparti. Hun peger på Kristian Thulesen Dahl som sin afløser.

Dansk Folkepartis leder gennem 17 år, Pia Kjærsgaard (65), træder tilbage som formand og peger på Kristian Thulesen Dahl (43) som sin efterfølger.

Det skriver Berlingske.dk.

Pia Kjærsgaards afgang har været mere end syv måneder undervejs og er blevet forberedt nøje i en snæver kreds af fortrolige. Folketingsgruppen blev først orienteret sent tirsdag aften. Det afslører hun i et interview med avisen.

For Pia Kjærsgaard er det helt afgørende at slutte i god ro og orden, uden at nogen opfordrer hende til at gå:

"Jeg har oplevet så mange gange, at en partiformand er gået på en dårlig måde. Enten er blevet gået, tvunget ud, eller har tabt et valg efter en kanondårlig valgkamp. Så har jeg tænkt, at det skal aldrig overgå mig," siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

Pia Kjærsgaard fortsætter på en nyoprettet post som "værdiordfører" og tilkendegiver, at hun genopstiller ved næste valg. Kristian Thulesen Dahl skal vælges af medlemmerne på partiets årsmøde i september.

 

Forrige artikel Carl Aage Dahl: Jeg fulgte bestyrelsens linje Carl Aage Dahl: Jeg fulgte bestyrelsens linje Næste artikel Hver fjerde uddannelse dumper på fagligt niveau Hver fjerde uddannelse dumper på fagligt niveau