Johanne Schmidt-Nielsen efterlyser rød garanti

FOLKEMØDE: Johanne Schmidt-Nielsen kom med en opsang til både rød og blå blok i sin tale på Folkemødet. "Jeg synes, I skal garantere, at I aldrig igen vil køre en damptromle hen over vores offentligt ansatte, som I gjorde ved skolelærerne," lød opsangen til de røde partier.

BORNHOLM: Der var velfærd på menuen, da Enhedslistens frontkvinde Johanne Schmidt-Nielsen fredag eftermiddag talte ved Folkemødet på Bornholm.

Ifølge hende selv handler det om, hvordan man i fællesskab kan skabe et stærkere Danmark.

"Kære venner: En ting er sikkert. Vi skaber ikke et stærkere Danmark ved at banke løs på dem, der har det sværest," lød det fra scenen.

Hun pegede blandt andet på, at blandt andet sygeplejersker, pædagoger, lærere og socialrådgivere går ned med stress, og at nogle effektiviseringsøkonomer i Finansministeriet har været lidt for friske med at få offentligt ansatte til at løbe endnu stærkere.

"Men vi kan ikke skabe bedre skoler, børnehaver og sygehuse ved at tromle hen over medarbejderne. Vi bliver nødt til at lytte til dem. Og lige nu råber de vagt i gevær," sagde hun.

Udstik en garanti
Derfor efterlyste Johanne Schmidt-Nielsen en garanti fra både Socialdemokraterne, Radikale og SF:

"I stod bag indgrebet i lærernes arbejdstidsaftaler. I har set, hvad det har fået af konsekvenser for vores folkeskole. Jeg synes, I skal garantere, at I aldrig nogensinde igen vil køre en damptromle hen over vores offentligt ansatte, som I gjorde ved skolelærerne," lød opfordringen fra Johanne Schmidt-Nielsen.

"Det er på tide, vi lytter lidt mindre til finansministeriets effektiviseringsøkonomer og lidt mere til de mennesker, der rent faktisk ved, hvad det drejer sig om," tilføjede hun.

Johanne Schmidt-Nielsen sluttede sin tale af med at understrege, hvor stolt hun er af det danske velfærdssystem. Hun henviste til en TV-debat fra sidste uge med Venstres Peter Christensen, der havde spurgt, om hun virkelig ville gøre den offentlige sektor endnu større.

"Kære Peter. Det kan du tro, jeg vil. For mig er velfærd ikke et skældsord. Der er absolut ingen grund til at skamme sig over det fællesskab, vi har bygget op igennem generationer," lød svaret fra Folkemødets hovedscene.

 

Johanne Schmidt-Nielsen - FM 2015 Enhedslisten (Ø) from Good people on Vimeo.

Forrige artikel Alternativ-spidskandidat trækker sig Alternativ-spidskandidat trækker sig Næste artikel Partibagmænd om valgkamp: Nu skruer vi op Partibagmænd om valgkamp: Nu skruer vi op