Høring om skattely: Bank offentliggør gerne samarbejdsselskaber

Jyske Banks Jens Lauritzen var imødekommende over for Enhedslisten, der ønsker mere åbenhed om bankernes udenlandske samarbejdsselskaber. 13. april 2016

SKATTELY: I udgangspunktet har Jyske Bank ikke noget imod at offentliggøre, hvem de samarbejder med i udlandet. Det var meldingen på onsdagens høring i Skatteudvalget om skattely.

Onsdag var landets tre største banker, Jyske Bank, Danske Bank og Nordea, mødt op til Skatteudvalgets høring om skattely i Landstingssalen på Christiansborg.

Ved høringen, hvor de tre banker skulle forklare sig i den såkaldte Panama Papers-sag, var Jyske Banks direktør for Private Banking, Jens Lauritzen, imødekommende over for Enhedslistens forslag om mere åbenhed.

Enhedslisten spurgte til, om bankerne vil offentliggøre, hvilke selskaber de samarbejder med i udlandet.

"Vi har som udgangspunkt ikke noget problem med offentlighed om, hvem vi samarbejder med," lød det fra direktøren, der dog bad politikerne udstikke retningslinjer for, hvad definitionen på et samarbejde er.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, efterspurgte mere offentlighed på netop det område, så kunder, journalister og politikere på Christiansborg kan få bedre indsigt i, hvor danske banker har forretninger i verden.

Alle tre banker fastslog under deres indledende bemærkninger, at de ikke ønsker at være platforme for skatteunddragelse og ikke ønsker at samarbejde med firmaer, der hjælper kunder til dette.

Nordea, der har været indblandet i sagen med det panamanske selskab, beklagede ligeledes, at banken ikke opdagede problemerne med Mossack Fonseca tidligere.

Sagen om Panama Papers handler om, at 11,5 millioner dokumenter med information om 214.000 offshore-selskaber, som det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca har udarbejdet, er blevet lækket til det tyske medie Süddeutsche Zeitung.

Forrige artikel LA: Forslag om lobbyregister ikke vidtgående nok LA: Forslag om lobbyregister ikke vidtgående nok Næste artikel Hjort lover løsning på boligydelse inden Grundlovsdag Hjort lover løsning på boligydelse inden Grundlovsdag