Heunicke er testet positiv for corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er tirsdag testet positiv for covid-19. Han ved ikke, hvor smitten er sket, men var i fredags til julefrokost i Sundhedsministeriet. Smitteopsporing af nære kontakter er i gang.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ankom til Bruxelles mandag aften for at deltage i et rådsmøde, men tirsdag inden mødet viste både en selvtest – og herefter en særlig hurtig PCR-test – at han er positiv med corona.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Ministeren ved ikke, hvor han er blevet smittet. Fredag den 3. december var han til julefrokost i Sundhedsministeriet – den blev afholdt på to lokationer, og ministeren deltog i den på Holbergsgade. Til samme julefrokost er der lige nu endnu et smittetilfælde.

Ifølge Sundhedsministeriet blev arrangementet "afholdt i tråd med Sundhedsstyrelsens gældende råd og anbefalinger." Der var også købt antigen-selvtest til deltagerne, og der er krav om gyldigt coronapas i ministeriet.

Magnus Heunicke kørte fredag både i metro og S-tog i København. Han har i weekenden også været med til at præsentere coronavinterpakken i Finansministeriet.

Lige nu er sundhedsministeren i selvisolation på et hotelværelse i Bruxelles. Han har ondt i halsen, men har det ifølge ministeriet godt efter omstændighederne. 

Alle nære kontakter er blevet opfordret til at følge anbefalinger og retningslinjer om at få en test på 4. og 6. dagen. 

 

Forrige artikel Trods ekstra midler på finansloven: Støttepartier er langt fra færdige med FGU Trods ekstra midler på finansloven: Støttepartier er langt fra færdige med FGU Næste artikel Nye beregninger: En CO2-afgift flytter tusindvis af job fra land mod by Nye beregninger: En CO2-afgift flytter tusindvis af job fra land mod by