Her er regeringens 2020-plan

DOKUMENTATION: I regeringens nye plan, Danmark i arbejde, fremlægger den sit bud på løsningerne af udfordringerne for dansk økonomi frem mod 2020. Se her de seks overordnede pejlemærker og få et overblik over hovedinitiativerne i planen.

Regeringens pejlemærker for ny vækst og beskæftigelse frem mod 2020:

- Beskæftigelsen skal vokse svarende til, at 180.000 flere er i job. Det skal ske både ved, at ledigheden nedbringes, og at arbejdstiden og antallet af personer i arbejdsstyrken stiger.

- Den samlede økonomi (målt ved BNP) skal vokse med i gennemsnit 2¼ pct. om året i perioden 2014-20. Fremgangen i den økonomiske aktivitet skal især finde sted i den private sektor.

- Der skal skabes plads til en målrettet vækst i den offentlige service på godt 0,8 pct. om året i perioden 2014-20. Dermed kan den årlige ramme for det offentlige forbrug øges med 7 mia. kr. frem mod 2020 i forhold til et forløb uden nye reformer.

- Der skal skabes plads til at realisere regeringens ambitiøse målsætninger for uddannelse. Det betyder, at flere unge skal gennemføre en erhvervsuddannelse, og at 95 pct. mindst skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Samtidig skal 60 pct. af en ungdomsårgang i 2020 gennemføre en videregående uddannelse, og 25 pct. skal gennemføre en lang videregående uddannelse. Endvidere skal mulighederne for efteruddannelse forbedres.

- Der skal skabes plads til yderligere initiativer til fremme af vækst og beskæftigelse, herunder til at sikre tilstrækkelig kapacitet i uddannelsessektoren, forbedringer af den offentlige velfærd og grøn omstilling mv.

- Samtidig skal der være strukturel balance på de offentlige finanser i 2020, og finanspolitikken skal være holdbar.

Forrige artikel Slut med gratis skønhedsoperationer Næste artikel Regeringen kræver mere arbejde fra offentligt ansatte Regeringen kræver mere arbejde fra offentligt ansatte