Haarder til DR: Den stærke skal lytte til den svage

KONKURRENCE: Konflikten mellem Danske Medier og Danmarks Radio spidser til, og kulturminister Bertel Haarder kræver nu, at DR skal lytte til Danske Mediers krav.

Striden mellem de økonomisk trængte dagblade og den licensbetalte Danmarks Radio er ved at være så betændt, at brancheorganisationen for private medier, Danske Medier, nu truer med, at et politisk indgreb mod DR kan blive nødvendigt.

Det får nu kulturminister Bertel Haarder (V) til endnu engang at lægge pres på på Danmarks Radio for at få mediemastodonten til at udvise større imødekommenhed over for de private medier.

”Jeg vil råde DR til at være lydhør over for Danske Medier. For mig at se er det afgørende, at der bliver skabt mere lige konkurrencevilkår mellem DR og dagbladene. Vi skal adressere DR’s store stabile indtægtsgrundlag stillet over for dagspressens mindre og vigende indtægtsgrundlag,” lyder det fra Bertel Haarder i en mail til Altinget.

”De publicistiske dagblade leverer lige så vigtig public service som DR, og jeg beder om, at den stærke skal lytte til den svage,” tilføjer han.

Afvist forslag om samarbejde
Reaktionen kommer, efter at Danske Medier i et brev til DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, pure har afvist fem forslag om samarbejde fra DR.

Forslagene er hverken ”gennemarbejdede eller har nogen substans i forhold til selve problemstillingen: DR's konkurrenceforvridende digitale aktiviteter,” lyder det i brevet fra Danske Mediers formand, Stig Ørskov, og adm direktør, Ebbe Dal.

De påpeger, at de stadig afventer ”det lovede oplæg til, hvordan DR kan indføre login på dr.dk.”

”Såfremt DR ikke er i stand til at tage aktivt fat på en tilpasning, kalder det på en politisk igangsætning af det nødvendige,” lyder den afsluttende salut i brevet.

Oprigtigt ønske fra DR
DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, understreger, at DR har forsøgt at række hånden ud til de private medier.

”Derfor er jeg selvfølgelig ærgerlig over, at Danske Medier afviser at indgå i drøftelser med DR om de forslag til samarbejder, som vi har lagt frem. Vi er kommet med nogle åbne forslag, og det afspejler et oprigtigt ønske om ikke at tvinge færdige løsninger ned over hovedet på dagbladene, men derimod invitere til en konstruktiv dialog,” siger hun til Mediawatch.

Læs hele artiklen på Altinget: kultur (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.

,

Forrige artikel Departementschef bliver ny FE-chef Departementschef bliver ny FE-chef Næste artikel Finansloven er vedtaget: Se reaktionerne på sociale medier Finansloven er vedtaget: Se reaktionerne på sociale medier