Forfatterskolen henter Morten Chemnitz som ny rektor

Forfatter Morten Chemnitz bliver ny rektor for forfatterskolen, når nuværende rektor Ursula Andkjær Olsens kontrakt udløber til august.

Forfatter og digter Morten Chemnitz bliver ny rektor for forfatterskolen i København.

Han overtager stillingen, når Ursula Andkjær Olsens kontrakt udløber til august, fortæller forfatterskolen i en pressemeddelelse.

Ursula Andkjær Olsens har været rektor på institutionen siden 2019. Hun stopper for at få mere tid til at være udøvende forfatter, fremgår det.

"Det er en stor ære og lykke for mig at få mulighed for som rektor at bære skolen videre i den retning, den har taget de seneste 4 år. Jeg brænder for at undervise og vil som rektor arbejde for, at Forfatterskolen bevarer sin helt enestående position i det litterære og kulturelle kredsløb," udtaler Morten Chemnitz.

Morten Chemnitz er selv dimitteret fra Forfatterskolen i 2010.

Han debuterede i 2013 med digtsuiten 'Inden april'. Siden er udkommet digtsamlingerne 'Bindingerne' fra 2016 og 'Hindre' 2019.

Forrige artikel Region Midt fyrer halvdelen af øverste hospitalsledelse efter kræftsag Region Midt fyrer halvdelen af øverste hospitalsledelse efter kræftsag Næste artikel Jeppe Kofod trækker sig som kandidat til Europa-Parlamentet Jeppe Kofod trækker sig som kandidat til Europa-Parlamentet