Folketinget sender soldater til Mali

MISSION: Danmarks bidrag til en FN-mission i Mali blev tirsdag vedtaget i Folketinget. Dansk Folkeparti, Konservative og Enhedslisten stemte imod.

30 specialtropper, et Hercules-fly med 60 mand og 12 politifolk fra Rigspolitiet.

Det består det danske bidrag til FN's fredsbevarende mission i det afrikanske land Mali af. Et flertal i Folketinget har tirsdag godkendt bidraget.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) glæder sig over den danske indsats.

”Vi sender et stærkt dansk bidrag til den fredsbevarende mission i Mali med både specialoperationsstyrker og transportfly. Formålet er at stabilisere landet og dermed skabe grundlag for en fredelig udvikling. Det skal være med til at forebygge terrorgrupper og bremse den illegale migration, som vi er vidne til i Europa,” siger han i en pressemeddelelse.

Også forsvarsminister Peter Christensen (V) betoner vigtigheden af at bekæmpe terrorgrupper.

”Det er vigtigt, at vi ikke igen lader terrorgrupper få fodfæste i landet og regionen. Kampen skal kæmpes nu, og derfor er det positivt, at et flertal i folketinget bakker op om FN-missionen,” siger han i pressemeddelelsen.

To af regeringens støttepartier bakker dog ikke op om Danmarks deltagelse. Konservative og Dansk Folkeparti stemte således imod at sende danske tropper til Mali.

Partierne mener, at man i stedet bør fokusere sin indsats på at bekæmpe terrororganisationen Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Også Enhedslisten stemte imod, mens Socialdemokraternes, SF, Radikale, Alternativet og Liberal Alliance støtter missionen.

Forrige artikel Ny politiaftale giver flere betjente Ny politiaftale giver flere betjente Næste artikel Se de 13 nye asyl-stramninger Se de 13 nye asyl-stramninger