Finn Möbius bisat pinselørdag

AFSKED: Mange venner, kolleger og politikere fra fortid og nutid mødte pinselørdag op i Kirke Saaby kirke for at vise den aktive journalist og politiske rådgiver den sidste ære.

På trods af de triste omstændigheder blev pinselørdag en mindeværdig og smuk dag for de efterladte og for de flere end 100 deltagere, der var mødt frem i Kr. Såby kirke for at vise journalist og pressechef Finn Möbius den sidste ære.

Finn Möbius, der var særlig politisk rådgiver for økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), blev dræbt ved et fatalt trafikuheld ved Kalundborg sidste fredag.

Efter en meget personlig og på mange måder opmuntrende tale af sognepræst Poul Joachim Stender, var det økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, der i kirken holdt tale for sin betroede medarbejder, som samtidig var hans personlige ven gennem 30 år siden den fælles tid i Konservativ Ungdom.

"Jeg husker stadig, da jeg som ung folkeskoleelev ved et KU-møde mødte Finn, der dengang var 3.g'er på Ikast Gymnasium. Allerede dengang var han fyldt med ufattelig energi og politisk virketrang. Han brændte for frihed under ansvar for det enkelte menneske. Han brændte for retfærdigheden, og jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at uanset om man var enig med Finn eller ikke, så var han et ordentligt menneske. Et ærligt og redeligt menneske," sagde Brian Mikkelsen blandt andet i sin tale, hvor han også kom ind på Finn Möbius' opvækst og baggrund.

"Finn voksede ikke op med en guld-ske i munden. Hans mor døde, da Finn var fire år gammel, og han voksede op med sin far under beskedne kår i Vestjylland. Det var ikke et hjem med mange midler. Men Finn beklagede sig aldrig. Han var ægte socialkonservativ og mente, at de, der kan klare sig selv, skal tage ansvar for eget liv, mens samfundet skal beskytte de svage og tage vare på de, der ikke kan selv. Han brændte for den konservative sag døgnet rundt. Det var derfor helt uvirkeligt, at alle hans mails, sms-beskeder og opkald pludselig stoppede sidste fredag," sagde en fattet, men tydeligt berørt Brian Mikkelsen blandt andet sin tale.

Uden for kirken stod tidligere topledere fra Konservativ Ungdom æresvagt med tre lodretstående Dannebrogsfaner, der blev sænket til vandret i respekt, da rustvognen med Finn Möbius' kiste blev kørt væk.

I følget fra kirken til den efterfølgende samling i Kirke Saaby forsamlingshus var en række kendte landspolitiske og lokale ansigter, blandt andre Lejres borgmester Mette Touborg (SF) og den konservative gruppeformand i Lejre kommunalbestyrelse Grethe Saabye, folketings­kandidat Jan Wammen Dam fra Venstre, Konservatives politiske ordfører, folketings­medlem og tidligere minister Carina Christensen, folketingsmedlem Rasmus Jarlov, Det Konservative Folkepartis generalsekretær Martin Dahl, de tidligere folketingsmedlemmer Karen Højte Jensen, Niels Jørgen Langkilde og Niels Ahlmann-Ohlsen, Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, tidligere medlem af Europa-Parlamentet Lars Poulsen samt byrådsmedlem Lars Lindskov fra Roskilde, der ligesom en række af de tilstedeværende konservative fra ungdomsårene hørte til Finn Möbius personlige vennekreds.

Finn Möbius ville være blevet 50 år den 16. juli i år. Han efterlader sig hustruen Helle, som han nåede at være gift med i 18 år.
Forrige artikel Nationalparker er igen kørt fast Nationalparker er igen kørt fast Næste artikel Bertel Haarders åbningstale til Folkemødet