DF vil ikke i regering, som det ser ud nu

FROKOSTMØDE: DF-formand Kristian Thulesen Dahl gør det klart forud for et frokostmøde med de blå partiformænd, at Dansk Folkeparti ikke vil gå i regering, som tingene ser ud nu.

Hvor de blå partiformænd indtil nu har følt hinanden på tænderne i forhandlingerne om en ny regering, er der nye boller på suppen torsdag.

Lars Løkke Rasmussen har torsdag inviteret Søren Pape Poulsen, Anders Samuelsen og Kristian Thulesen Dahl til en arbejdsfrokost. Og Kristian Thulesen Dahl var klar i spyttet, da han ankom til frokosten.

"Som tingene ligger nu, er det ikke vores vurdering, at Dansk Folkeparti kan træde ind i en regering. Der er grundlaget ikke godt nok," sagde DF-formanden.

Han pegede blandt andet på grænsekontrollen, som er et af Dansk Folkepartis fire krav, men også hele velfærdspolitikken skiller ifølge Kristian Thulesen Dahl de to partier ad. Han understregede dog, at det er meldingen nu, men at tingene selvfølgelig kan ændre sig.

Den konservative leder, Søren Pape Poulsen, slog endegyldigt fast, at Konservative ikke går med i en regering, mens Anders Samuelsen fortsat står hårdt på, at Liberal Alliance skal have deres politik igennem med en blå regering.

Lars Løkke Rasmussen mødtes også onsdag med de blå partier, og her gjorde Anders Samuelsen det helt klart, at Liberal Alliance vil høres i en blå regering

"Det er vigtigt, at man lytter til både det ene, det andet, det tredje og det fjerde parti, for der er ingen af partierne, som kan tælle til 90 alene," lød den kontante melding. 

Blandt Liberal Alliances mærkesager er blandt andet at sænke topskatten og indføre minusvækst i den offentlige sektor - begge forslag kolliderer med Dansk Folkepartis politik. Men uden Liberal Alliances mandater kan Lars Løkke Rasmussen ikke tælle til 90, understregede Anders Samuelsen.

På spørgsmålet om, hvor langt LA-formanden vil gå i bestræbelserne på at få gennemført sin og partiets politik, lød følgende svar:

"Du kan jo se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er."

Forrige artikel Anders Fogh Rasmussen får nyt job Anders Fogh Rasmussen får nyt job Næste artikel Her er årtusindets stemmeslugere Her er årtusindets stemmeslugere