DF-vælgere afviser flere penge til Lomborg

NYHED: Dansk Folkepartis krav om øgede bevillinger til Bjørn Lomborg afvises massivt af vælgerne. DF's egne vælgere blandt de mest kritiske.

Et stort flertal på 53,5 procent mod 23,1 procent siger nej til at fordoble bevillingen til den omstridte klimaskeptiker Bjørn Lomborg. Kravet stammer fra Dansk Folkeparti, men blandt DF's egne vælgere er modstanden endnu større.

Det fremgår af en meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget.dk - og tallene viser, at kun 18 procent af DF's vælgere støtter gruppeformand Kristian Thulesen Dahls krav om en fordobling af bevillingen til Lomborg på  finansloven. 55 procent af DF-vælgerne er imod. 

Resultatet glæder formanden for Folketingets Miljøudvalg, Steen Gade (SF):
"Det er dejligt at se, at danskerne ikke er hoppet på den afsporing af debatten, som Dansk Folkeparti og Lomborg står for. DF's ledelse har fundet et ledigt standpunkt ved at støtte Lomborg. Men nogle gange er der en grund til, at et standpunkt er ledigt." siger Steen Gade.

Den konservative miljøordfører Per Ørum Jørgensen ser målingen ser et tegn på, at "tiden er løbet fra Lomborg: "For man diskuterer ikke længere, hvorvidt der er et problem, men i højere grad, hvordan det skal imødegås," siger Per Ørum.

DF's gruppeformand og finansordfører Kristian Thulesen Dahl er "noget overrasket" over målingens resultat, men fastholder kravet om flere penge til Bjørn Lomborg:

"Der er en tendens til, at klimaspørgsmålet nærmest bliver til en lovreligion, hvor man behandles som en paria, hvis man tillader sig at være kritisk. Her er Lomborg en vigtig brik, hvis der også skal være en kritisk stemme i den debat," siger Kristian Thulesen Dahl.

A&B- målingen er udført på nettet på basis af 1125 repræsentativt udvalgte svarpersoner i perioden 24. - 29. september.

Se hele artiklen på Altinget/Christiansborg

Forrige artikel Efter irsk ja: - Så er det nu, statsminister Næste artikel SF rykker mod midten