DF-bagland om partiets indflydelse: Vi kunne da godt ønske os mere

VOXPOP: Vi havde forventet mere indflydelse på regeringens politik, mener dele af DF-baglandet, der ønsker sig flere udlændinge-stramninger. Statsministeren har gjort det svært, lyder det.

HERNING: Vi havde regnet med flere politiske fingeraftryk, efter Dansk Folkeparti sikrede Lars Løkke Rasmussen (V) statsministerposten ved valget i 2015.

Sådan lyder det fra flere af DF's fodsoldater, der i denne weekend er til Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

”Vi skal til at træde i karakter og få mere af vores politik gennemført. Ellers tror jeg, at nogle vælgere hopper fra,” siger Lone Lincoln Steffensen, der deltager i årsmødet som næstformand i Dansk Folkepartis lokalforening i Vejle.

Hun havde forventet, at Dansk Folkeparti ville få mere indflydelse på V-regeringens politik siden valget i 2015. Dermed flugter hendes vurdering med et flertal af vælgere, der i en meningsmåling i Altinget har vurderet, at Dansk Folkeparti har fået mindre indflydelse end ventet på den førte politik under V-regeringen. Det mener 60 procent af danskerne, og blandt DF-vælgerne er der ifølge målingen tale om 70 procent.

LÆS: Vælgerne: DF har haft mindre indflydelse end forventet

Det er dog ikke alle, som Altinget har spurgt, der bakker op om den udlægning. Og det er også gennemgående for årsmødedeltagerne, at de ikke giver Dansk Folkepartis ledelse skylden.

”Løkke har været tung at danse med," som flere af deltagerne bemærker.

Skulle DF have haft flere fingeraftryk, er de meget lidt uenige om, på hvilket område: Der skulle være sikret flere stramninger på udlændingeområdet. 

 

Lone Lincoln Steffensen
Næstformand i Dansk Folkeparti, Vejle

"Vi skal til at træde i karakter og få mere af vores politik gennemført. Ellers tror jeg, at nogle vælgere hopper fra. Jeg ved godt, at mange nævner udlændingepolitik som meget vigtigt for Dansk Folkeparti.

Men hvis vi kunne have fået mere indflydelse, så mener jeg faktisk, at det skulle være ældre- og sundhedsområdet. Dernæst skulle man prioritere udlændingestramninger. Men også skolerne skulle vi have sikret bedre forhold."

 

 
Harry E. Madsen
Medlem af Silkeborg Byråd

"Vi har fået 34 udlændingestramninger, men vi har ikke fået nok. Liberal Alliance har eksempelvis fået skrevet topskattelettelser i regeringsgrundlaget. Der løber lige nu 250.000 uregistreret flygtninge og migranter rundt i Tyskland, som kan gå ind over den danske grænse.

Vi burde derfor have fået gennemført permanent grænsekontrol. Et andet tiltag, jeg havde håbet, var gennemført, var asylbehandling direkte ved grænsen. Og hvis jeg skal pege på et andet område, så havde jeg gerne set, at ældreområdet var blevet løftet. Det er ved at blive udsultet."

 

Isabella Sarchar – København
Medlem af lokalbestyrelsen i DFU København

"Vi har fået ret meget igennem. Folk glemmer, at vi har fået hele 34 stramninger på udlændinge- og asylområdet. Vi er ikke i mål, men det er et skridt på vejen. Samtidig er vores formands klare afvisning af Liberal Alliances topskattelettelser et tydeligt tegn på, at vi gør vores indflydelse gældende.

I forhold til indflydelse så viser partiet det, når vi afviser forringelser af velfærden." 

 

Jan S. Bahrenfeld
Medlem af DF Langeland

"Jeg har forventet mere indflydelse – hele vejen rundt. Jeg havde regnet med, at Løkke havde været mere medgørlig. Blandt andet burde vi have fået indført permanent grænsekontrol.

Men jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti havde fået mere indflydelse ved at gå i regering efter valget i 2015."

 

John S. Olsen
Medlem DF Aalborg

"Man sætter jo altid forventningerne højere, end hvad der i praksis kan gennemføres. Så Dansk Folkeparti har fået den indflydelse, vi kunne forvente. Samtidig er jeg helt enig med min formand i, at de andre partier er begyndt at kopiere vores politik. Her tænker jeg på udlændingeområdet, men også i forhold til at sikre gode forhold til ældre og sundhedsvæsenet.

Jeg ved godt, at der lige nu er kritik af topskattelettelserne. Men vi er nødt til at gøre noget på området for at få flere i arbejde. Det kan formanden bare ikke sige, fordi mange af vores vælgere tidligere stemte på Socialdemokraterne."

 

Julie Jacobsen - Odsherred
Medlem af DFU Vestsjælland og bestyrelsesmedlem i DF Odsherred

"Vi har fået grænsekontrol og en masse udlændingestramninger, men Løkke har også været tung at danse med. Derfor har vi haft mindre indflydelse, end jeg kunne have ønsket mig.

Men vi har vel egentlig fået den indflydelse, som vi kunne forvente."

,

Forrige artikel Løkke: Der er ikke flertal bag LA’s topskatte-krav Løkke: Der er ikke flertal bag LA’s topskatte-krav Næste artikel Rohde: Giv os folkeafstemning om EU Rohde: Giv os folkeafstemning om EU