Det sker i dansk politik: Radikalisering, Grønland og Nordisk Råd

OVERBLIK: Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) tager sin franske kollega med til Grønland, Nordisk Råd holder deres plenarforsamling i København, og det politiske fokus på Christiansborg er rettet mod radikalisering. Få overblik over den kommende uge i politik her.

Mandag er udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i Grønland i fællesskab med den franske udenrigsminister Laurent Fabius, der også er kommende formand for klimatopmødet COP21, der skal afholdes i Paris i slutningen af 2015. Udenrigsministrene skal drøfte klimapolitiske og arktiske spørgsmål.

Tirsdag står i samrådenes tegn på Christiansborg. I alt fem af slagsen skal afholdes i løbet af dagen.

Skatteudvalget har indkaldt skatteminister Benny Engelbrecht (S) til et samråd om grundskyld.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) skal to gange i det varme sæde, begge gange indkaldt af Integrationsudvalget. Først skal hun forholde sig til Ombudsmandens redegørelse om forhold for personer på tålt ophold, derefter handler det om udenlandske kriminelle familier på offentlig forsørgelse.

På uddannelsesområdet er undervisningsminister Christine Antorini (S) og beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) i samråd om den såkaldte “særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse”, mens uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) skal svare for sig om obligatorisk praktik i professionsuddannelser.

I folketingssalen er der spørgetime med statsministeren Helle Thorning-Schmidt (S).

Onsdag holder Nordisk Råd plenarsamling. Det er i år Danmark, der er vært for Nordisk Råd, og der er blandt andet radikalisering og kemikalielovgivning på programmet. De tre ministre Carsten Hansen (S), Kirsten Brosbøl (S) og Manu Sareen (R) deltager.

Dansk Folkeparti har indkaldt justitsministeren til en haste-forespørgsel i Folketingssalen. Her skal Mette Frederiksen svare på spørgsmål om Kriminalforsorgens antiradikaliseringsprogram, og hvilke initiativer der efter terrorangrebet i København vil blive taget for at undgå radikalisering af indsatte i landets fængsler og i tiden efter løsladelse.

Initiativer mod antisemitiske handlinger er på dagsordenen for et åbent samråd med integrationsminister Manu Sareen og undervisningsminister Christine Antorini.

Og så er der spørgetid med ministrene i folketingssalen.

Torsdag er der fokus på skattely. Skatteminister Benny Engelbrecht (S) er nemlig kaldt i åbent samråd om Skats manglende indhentelse af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely.

Skolen Sputnik, som er en dagbehandlingsskole for unge med særlige behov, afholder konference om radikalisering af unge, hvor både forsvarsminister Nicolai Wammen (S) og overborgmesteren i København, Frank Jensen (S), vil holde oplæg.

Endelig er der møde i Det Udenrigspolitiske Nævn, hvor statsministeren vil deltage. På dagsordenen er det Europæiske Rådsmøde, der fandt sted 19. - 20. marts.

Lørdag skal der lyde et tillykke til folketingsmedlem Erling Bonnesen (V), som kan fejre sin 60-års fødselsdag.

Forrige artikel Per Mikael Jensen ny formand for Altinget Per Mikael Jensen ny formand for Altinget Næste artikel Thorning holder føringen Thorning holder føringen