Det sker i dansk politik: Ny miljø- og fødevareminister

OVERBLIK: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udnævner en ny miljø- og fødevareminister. Derudover skal regeringens lovforslag om udflytningen af DIIS igennem førstebehandling. Få overblikket over ugen i dansk politik.

Sidste uge i dansk politik bød på mistillidkrisemøder og forhandlinger, hvilket endte med, at Eva Kjer Hansen (V) lørdag trak sig som miljø- og fødevareminister.

Derfor starter ugen med en ny miljø- og fødevareminister. Statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte lørdag, at han vil præsentere sin nye minister i starten af ugen.

Derudover byder ugen på endnu et farvel, når Socialdemokraterne mandag inviterer til afskedsreception for sin partisekretær Lars Midtiby, der forlader tjansen efter otte års tjeneste.

Tirsdag skal uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) i samråd og fortælle, hvordan han vil sikre fremtidig forskning og uddannelse, når universiteterne gennemgår store sparerunder. Derudover skal han også forholde sig til, hvilke udfordringer det giver for den sociale mobilitet, hvis universiteterne indfører faste karakterkrav for kvote 1.

Det Miljøøkonomiske Råd præsenterer tirsdag sin seneste rapport. Den kommer til at handle om blandt andet luftforurening og et fossiltfrit Danmark i 2050.

Onsdag rejser kronprinseparret fra Saudi-Arabien og videre til Doha i Qatar for at deltage i det danske eksportfremstød. De ledsages af udenrigsminister Kristian Jensen (V), erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) samt en erhvervsdelegation bestående af 44 virksomheder.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) skal onsdag en tur i samråd og svare på, hvorfor regeringen regner med at antallet af asylansøgere falder, og hvor mange yderligere der skal komme, før der ikke er råd til skattelettelser.

Torsdag skal lovforslaget om udflytningen af Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) til Aarhus gennem førstebehandling i Folketinget. Det er endnu ikke sikkert, at regeringen kan få flertal til gennemføre forslaget. Dansk Folkeparti og Konservative bakker regeringen op, mens Liberal Alliance vil stemme imod.

Det er op til Socialdemokraterne at levere de afgørende stemmer, men partiet har ikke taget endelig stilling endnu.

Dansk Folkeparti har kaldt kulturminister Bertel Haarder (V) i samråd torsdag. Det skal handle om DR's tidligere dramachefs udtalelse om, at TV-serien '1864' var et angreb på Dansk Folkeparti.

Torsdag skal Søren Pind (V) og Hans Christian Schmidt (V) også i samråd, hvor de skal redegøre for USA's brug af det danske luftrum i forbindelse med forsøget på at fange Edward Snowden.

I løbet af ugen skal der også fejres en rund fødselsdag. Tirsdag fylder folketingsmedlem Merete Riisager (LA) nemlig 40 år. Tillykke med det!

Forrige artikel Ellen Trane om ny ligestillingsplan: Ikke brug for lovgivning Ellen Trane om ny ligestillingsplan: Ikke brug for lovgivning Næste artikel Det sker i EU: Planen der skal redde Schengen Det sker i EU: Planen der skal redde Schengen