Det sker i dansk politik: Nu kommer dagpenge-anbefalingerne

OVERBLIK: Denne uge står blandt andet på Dagpengekommissionens anbefalinger, dom over DF i annoncesag, førstebehandling af finansloven og en række af samråd. Få overblikket her. 

Mandag kommer Dagpengekommissionen med sine længe ventede anbefalinger. Der er sivet lidt fra kommissionen, der har haft til formål at komme med anbefalinger til et nyt dagpengesystem, som ikke må koste mere end det gamle. Det kan man læse om her og her. De samlede anbefalinger præsenteres på et pressemøde kl. 13.

Tirsdag står i samrådenes tegn, og dagen står på ikke mindre end fire af slagsen. 

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen er hovedperson i to af samrådene. I det ene skal han redegøre for, om fleksjob- og førtidspensionsreformen har haft den ønskede effekt, og i det andet handler det om sikringen af et sundt arbejdsmiljø i Københavns Lufthavn.

Senere er det udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs tur til at komme i samråd, hvor hun skal forklare sig i sagen om regeringens annoncekampagne i libanesiske medier. Og til sidst er det uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens tur til at blive grillet, når Uddannelses- og Forskningsudvalget vil have ministeren til at redegøre for følgerne af fremdriftsreformen.

Onsdag fortsætter samrådsrækken med tre seancer. Miljø- og fødevareminister står for de to af dem, hvor det i Miljø- og Fødevareudvalget først skal handle om ministerens holdning til blandt andet udviklingen af fiskekvoter og derefter om, hvad en gennemførelse af fødevare- og landbrugspakken vil betyde for dansk dyrevelfærd.

Transportminister Hans Christian Schmidt er kaldt i samråd af Udvalget for Landdistrikter og Øer, som har bedt ministeren redegøre for landevejsprincippet og nedsættelse af færgetakster til blandt andet Bornholm og Samsø.

Torsdag er Danmarks husholdningsbudget for næste år på dagsordenen i Folketingssalen, når regeringens finanslov førstebehandles i Folketingssalen. Traditionelt udvikler det sig til en længerevarende debat.

Og sørme om der ikke også er et samråd på dagsordenen torsdag. Justitsminister Søren Pind er blevet kaldt i samråd af Retsudvalget, og det handler om Tibet-sagen. Pind skal detaljeret redegøre for politiets forholdsordre i situationen, hvor tibetanske flag var synlige for den kinesiske præsident under et statsbesøg i Danmark. Derudover skal justitsministeren også forklare, hvor forholdsordren kom fra.

Fredag fælder Københavns Byret dom over en annonce fra Dansk Folkeparti, som blev indrykket tilbage i maj 2013. Annoncen oplistede navnene på knap 700 personer, som netop havde fået tildelt dansk statsborgerskab.

”Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed. Nu bliver han dansker", lød det i annoncen.

Det fik 15 personer til at indlede en sag, fordi de mener, at Dansk Folkeparti krænkede deres værdighed og personlige omdømme ved at bruge deres navn i annoncen. Sagen blev behandlet i byretten i august, og fredag falder der altså dom.

Lørdag holder Konservative landsråd i Herning, hvor der er fokus på ”debat og dialog med den nye folketingsgruppe og med hinanden”. Modsat de fleste andre partiers landsmøder og kongresser, varer Konservatives kun lørdag, mens der søndag vil være en kommunal- og regionspolitisk konference.

Forrige artikel Portræt: Den humanitære hvirvelvind Portræt: Den humanitære hvirvelvind Næste artikel Det sker i EU: Skattesager, antiradikalisering og torskekvoter Det sker i EU: Skattesager, antiradikalisering og torskekvoter