Danskerne sparer 117 mia. kr. op om året til pension

PENSIONER: Danskernes pensionsindbetalinger er næste fordoblet på bare otte år. I 2009 blev der indbetalt næsten 117 mia. kr. på pensionsordningerne.

Danskerne sparer flere og flere penge op til deres alderdom.

Tal, som Skatteministeriet netop har oversendt til Folketinget, viser, at der i 2009 i alt blev indbetalt svimlende 117 mia. kr. til de forskellige pensionsordninger. Det er næsten en fordobling i forhold til bare otte år - i 2001 lå beløbet kun på godt 62 mia. kr.

Det er også samtidig en stigning set i forhold til Danmarks samlede produktion. Indbetalingerne til pensionsordningerne udgjorde i 2001 således ca. 4,6 pct. af bruttonationalproduktet - andelen var i 2009 steget til godt 7 pct.

Tallene fra Skatteministeriet viser, at godt 16 mia. kr. (ca. 13,8 pct. af de samlede indbetalinger) blev indbetalt til kapitalpensioner i 2009, godt 58 mia. kr. (ca. 50 pct.) til ratepensioner og godt 42 mia. kr. (ca. 36 pct.) til livrenteprodukter.

Flere livrenter i fremtiden
Det ventes, at livrenterne vil komme til at udgøre en større andel af de danske pensionsindbetalinger i 2010 og fremefter, fordi regeringens skattereform har lagt et loft på 100.000 kr. over, hvor store årlige indbetalinger på ratepensioner der kan fradrages i topskatten. Dette loft gælder imidlertid ikke livrenter.

Socialdemokraterne og SF har bebudet, at livrenterne skal underlægges samme loft, hvis de to partier kommer til magten efter næste valg.

Forrige artikel Partier enige om tunnel under Femern Partier enige om tunnel under Femern Næste artikel Uvis kontrol af ny fedtafgift Uvis kontrol af ny fedtafgift