Dannerhusets direktør kåret som årets idealist

PRISOVERRÆKKELSE: Æren som årets idealist 2010 tilfaldt Dannerhusets Vibe Klarup Voetmann for sit arbejde med bekæmpelse af vold mod kvinder. Et repræsentativt udsnit af danskerne valgte hende foran Flemming Rose og Anders Samuelsen (LA).

Prisen, der uddeles af centrum-venstre tænketanken Cevea i samarbejde med den liberale netavis 180 grader, blev overrakt af en glad Cevea direktør Jens Jonathan Steen. Han kunne nemlig overrække prisen til en af de kandidater, som han havde været med til at nominere i år.

Og det var nok med lettelse. For med valget af Søren Pind (V) til årets idealist 2009 var tænketanken, ifølge Jens Jonathan Steen selv, faldet i unåde hos flere venstreorienterede, der mente, at man promoverede de helt forkerte idealister. Så havde valget faldet på muhammedtegningernes fader Flemming Rose eller liberalisten Anders Samuelsen, ville tænketanken nok for alvor komme i modvind hos egne støtter.

Men sådan gik det som bekendt ikke og adspurgt, hvorfor han mente, at danskerne havde valgt at pege på Vibe Klarup Voetmann, siger Jens Jonathan Steen:

"Vibe Voetmann repræsenterer en folkesag. Som hun så fint selv pointerede, så er det et kollektiv, der har gået ind og i flok har gjort noget ved problemet med vold mod kvinder og børn. Derfor nyder hun den store opbakning".

Forrige artikel 12. december: Morten Bødskov 12. december: Morten Bødskov Næste artikel DR2-programmer om danske MEPere DR2-programmer om danske MEPere