Chefredaktør: Pia Kjærsgaard bag et varigt jordskred

FARVEL: Pia Kjærsgaard stiftede et parti, forstod indvandrings- og EU-modstanden i vælgerhavet og var kvinden bag Fogh 2001-11, noterer Altinget.dks chefredaktør.

"Med sin rettidige beslutning om at træde tilbage som partiformand og pege på Kristian Thulesen Dahl som sin afløser er Pia Kjærsgaard øjeblikkeligt blevet samtidshistorie. Og snart vil hun være Danmarkshistorie i en generation skolebøger eller to."
 
Det skriver Altinget.dks chefredaktør Rasmus Nielsen, efter at Pia Kjærsgaard tirsdag aften meddelte, at hun træder tilbage som formand for Dansk Folkeparti ved årsmødet i september. Hun peger på Kristian Thulesen Dahl som sin efterfølger. 
 
"Pia Kjærsgaards betydning falder i tre dele:

1) Hun stiftede Dansk Folkeparti
2) Hun forstod folkeviddet og gjorde indvandrings- og EU-kritik til sine mærkesager
3) Hun stod nidkært, loyalt og flertalsdannende bag VK-regeringen 2001-2011 
 
Anders Fogh Rasmussen bør sende Pia Kjærsgaard mere end en venlig tanke. Det var hende, der gjorde ham til statminister ... igen og igen," fortsætter Rasmus Nielsen i sin klumme "Skud for Borgen" på Altinget | Christiansborg. 
 
"På sådan en aften er det glemt, at de råbte "Dansk Folkeferie" og "aldrig stuerent" efter de frafaldne Glistrup-folk, der forlod skattenægter-partiet i sidste sekund for at iværksætte et nyt velfærdsparti, for hvem skatteopkrævning er en forudsætning for at hjælpe de ældre og andre mindrebemidlede. Ja, Altinget.dks vælgervandringsanalyser viser, at DF i dag har næsten lige så stor en andel af arbejdervælgerne som det oprindelige arbejderparti, liste A (21 % mod 22 % primo 2012). Hvem sagde jordskred? Pia Kjærsgaards betydning varer længere end Glistrups 28 mandater i 1973," tilføjer han.
 

Forrige artikel Hver fjerde uddannelse dumper på fagligt niveau Hver fjerde uddannelse dumper på fagligt niveau Næste artikel Løkke: Pia K. er en af de helt store Løkke: Pia K. er en af de helt store