Barfoed: Vi kommer stærkt tilbage

LANDSRÅD: Klassiske borgerlige dyder som frihed og ansvar skal være centrum for Konservative, lyder det fra Lars Barfoed (K), der kritiserer Radikale for at være kulturløse. Trods dårlige meningsmålinger vil partiet blive genrejst, lover han.

Det er for tidligt at dømme os ude.

Sådan lød det fra Konservatives formand Lars Barfoed i hans netop overståede landsrådstale i Tivoli Congress Center.

”Vi har før i historien vist, at vi kan komme stærkt tilbage. Og derfor er jeg sikker på, at vi sammen på ny vil opnå fremgang og styrke,” sagde han med henvisning til de ekstremt dårlige meningsmålinger, som partiet har.

Men ellers var der på ingen måde tale om en krisetale, som Lars Barfoed i langt overvejende grad brugte til at pudse den konservative profil af. Med udgangspunkt i mere frihed og mere ansvar til familierne og virksomhederme skal Konservative således begynde at hive nogle af de tabte vælgere hjem, lod man forstå.

Og potentialet er der, mener formanden:

”De konservative værdier, vi står for, ligger dybt forankret i befolkningen. I meget store dele af befolkningen i hvert fald. Helt på tværs af generationer, på tværs af fag og på tværs af sociale baggrunde,” sagde han.

Og målet er i den forbindelse igen at blive opfattet som et folkeparti, der tager sig af helt almindelige menneskers problemer.

Frihed og ansvar
Han fortalte om, at borgerne skal i centrum frem for systemet, hvor ikke mindst familiernes tryghed og frihed skal styrkes. Det handler konkret om bedre økonomi gennem fastfrysning af grundskylden, men også om at staten skal blande sig mindre. 

Og netop fordi staten skal blande sig mindre, er folkeskolen lige nu den vigtigste sag for partiet, hvor Lars Barfoed langede ud efter de resterende blå partier for at acceptere regeringens tilgang til lektiecaféer til alle elever.

”Hvis familierne ikke kan sige nej til det, så er det ikke længere et tilbud. Så er det tvang,” sagde han.

Banker mod Radikales gøgl
Lars Barfoed langer under talen flere gange ud efter Radikale. Partiet håner de udsendte soldater, mener han.

"Det kan gøre mig så vred, når jeg hører Det Radikale Venstres forsvarsordfører Zenia Stampe sige, at indsatsen i Afghanistan har været forfejlet. Hvilken hån mod alle de afghanske kvinder og mænd, som har fået et håb om et bedre liv. Hvilken hån mod vores udsendte soldater, læger og beredskabsfolk,” sagde han.

Også på kulturpolitikken går Radikale galt i byen:

“Vi konservative er stolte af at have gennemført vores kulturkanon. Men i samme øjeblik, som Per Stig Møller havde forladt Kulturministeriet, og Radikales Uffe Elbæk overtog hans kontor i Nybrogade – dengang var Uffe Elbæk stadig radikal – i samme øjeblik ophørte al formidling af vores danske kulturkanon. Uffe Elbæk ville nemlig hellere bruge pengene på gøgl,” sagde Lars Barfoed.

Selvom Radikale var det parti, som blev kritiseret mest i talen, så rettede han også skytset mod de andre regeringspartier. Socialdemokraterne er ikke på rette spor, når de i stedet for øremærket barsel vil give ekstra tilskud til fædre, der går på barsel. Støtteerklæringer fra socialminister Anette Vilhelmsen (SF) hjælper ikke socialt udsatte.

Der skal penge til, mener formanden. 

,

Forrige artikel Connie-comeback spøger i K-bagland Connie-comeback spøger i K-bagland Næste artikel Thorning: Det har tit været op ad bakke Thorning: Det har tit været op ad bakke