Barfoed kræver opgør med ”Tilskudsdanmark”

LANDSRÅDSTALE: Borgerne skal kende De Konservative som Danmarks mest borgerlige parti, lød det fra Lars Barfoed i sin landsrådstale. Med talen forsøgte partiformanden at angive en klar konservativ kurs.

Et år efter, Konservative mistede regeringsmagten, har Danmark fået en "ræverød regering" og har brug for en "ny borgerlig kurs".

Det var budskabet til de omkring 800 delegerede i partiformand Lars Barfoeds landsrådstale lørdag formiddag i Herning, der også bar præg af, at partiet søndag skal vedtage et nyt partiprogram.

"Min tale til jer indeholder en række mål for konservativ politik. Mål, der skal trække Danmark i en borgerlig retning. Mål, der forpligter Det Konservative Folkeparti som 'Danmarks borgerlige parti'," sagde Lars Barfoed.

Et konservativt værdikompas
Talen brugte Barfoed til at beskrive et konservativt "kompas", som det konservative politiske projekt skal styre efter: Mere personlig frihed og ansvar, bedre vilkår til det private initiativ og fremme af nationale værdier og kultur.

Også værdipolitikken blev fremhævet i talen. Her slog Lars Barfoed både ud efter Liberal Alliance og særligt Radikales "kulturrelativisme", som han mener, er med til at nedbryde kultur, værdier og traditioner.

"De Radikale har foreslået, at et barn skal kunne have fire forældre. Jeg mener, at borgerne skal have frihed til at indrette deres tilværelse, som de vil. Kernefamilier, delefamilier og regnbuefamilier og hvad det alt sammen hedder. Men lad os lige stille skarpt en gang: Et barn hverken kan eller skal have fire forældre," sagde han.

"Hvis de kulturradikale får lov at nedbryde danske værdier og kultur, der er bygget op gennem generationer, står det ikke til at redde," pointerede han.

Opgør med Tilskudsdanmark
I talen blev værdikompasset fulgt op med forslag til nye velfærdsreformer. Helt centralt er ønsket om et opgør med "Tilskudsdanmark".

"Jeg vil have et opgør med Tilskudsdanmark. De offentlige ydelser og tilskud er for mange, og de skaber et rodnet, som vi må vriste borgerne fri af," sagde han.

Det skal ske gennem et reformarbejde, der skal forenkle og reducere antallet på offentlige ydelser. Det skal skabe råderum til at sænke skatten.

"Det må kunne lade sig gøre i et land, hvor to millioner danskere bliver forsørget af offentlige ydelser," lød det fra partiformanden.

De Konservatives landsråd foregår i Herning Kongrescenter hen over weekenden frem til søndag.

,

Forrige artikel Ny bog fra Kaare R. Skou: Politik der forandrede Danmark Næste artikel Blå vælgere foretrækker Connie Hedegaard Blå vælgere foretrækker Connie Hedegaard